fbpx

La Liga gennemgår netop nu Barcas regnskab

FCBARCELONA.DK - 26.06.24

// La Liga // Financial Fairplay

I Barcelona er man trådt ind i de absolut afgørende timer i bestræbelserne på at vende tilbage til en normal økonomi i klubben og opnå en godkendelse af, at man man igen kan agere på nornal vis på transfermarkedet. La Liga gennemår netop nu Barcas regnskab.

Barca har som bekendt befundet sig i en alvorlig økonomisk krise de seneste år, hvor man har været stærkt begrænset hvad angår køb af nye spillere. Her har ledelsen med præsident Joan Laporta i spidsen kæmpet en brag kamp for at genoprette økonmien, så man igen kan få lov at agere på normal vis på transfermarkedet uden begrænsninger.

Og nu ser det ud til, at catalanerne er i mål. Ifølge flere catalanske medier er alle regnskaber og dokumenter sendt til det spanske ligaforbund, som i disse timer er ved at gennemgår alle tal. Her er ledelsens klare forventning, at La Liga om kort tid godkender det stærkt forbedrede regnskab og igen tillader Barca at handle spillere uden begrænsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen


En godkendelse fra La Liga vil betyde, at Barca igen vil operere under den såkaldte 1:1-regel. Den betyder, at Barca for hver euro man sælger spillere for eller sparer på lønninger, kan bruge én euro på køb af nye spillere. I de seneste år har Barca været tvunget ind under under 1:4-reglen, så man har skulle spare fire gange så meget, som man ville bruge. Det har de seneste år gjort det praktisk talt umuligt at købe nye spillere.

Torsdag holdes der bestyrelsesmøde i Barca og her forventes det, at man med La Ligas accept kan godkende regnskabet for 2023/24-sæsonen og dermed gøre det til en kendsgerning, at man har normaliseret økomien. Det forventes, at klubben kort efter vil komme med en officiel pressemeddelelse.

Det er som bekendt regnskabet for den snart afsluttede 2023/2024 sæson, som afgør rammerne for den kommende sæson. Derfor skal man i mål senest på søndag den 30. juni, hvor sæsonen på officiel vis slutter, hvis man skal tilbage den 1:1-reglen og agere på normal vis i sommerens transfervindue, som starter den 1. juli.

.:FORSIDE:.