fbpx
Annonce

Avis: Xavi har fortsat stor tillid til Eric García

Peter Vyff - 29.08.23

// Xavi // Eric Garcia

I løbet af de sidste par uger har der været en del spekulation om fremtiden for Eric García. Catalaneren er blevet sat i forbindelse med hold som Girona og Arsenal, men Xavi har dog stadig tillid til forsvarsspilleren.

Ledelsen forventer snart at lukke handlen med João Cancelo, som dermed forstærker Barca-defensiven. Portugiseren efterlader Xavi med adskillige muligheder for at rokere rundt i forsvaret, som især inde centralt er stærkt besat af spillere som Jules Koundé, Ronald Araújo og Andreas Christensen.

Barca har tilmed også hentet Iñigo Martínez i transfervinduet, hvilket har fået flere til at spekulere i fremtiden for Eric García. Catalaneren har haft det svært siden skiftet fra Manchester City, og især i sidste sæson, hvor han leverede flere dårlige præstationer.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi endte derfor også med at fravælge García, der i foråret så størstedelen af kampene fra bænken. Cheftræneren har dog ifølge avisen Mundo Deportivo fortsat stor tiltro til landsholdsspilleren, og han skulle derfor have afvist idéen om at skille sig af med ham.

Den seneste tids rygter har ellers sendt García til Girona for 10 mio. euro, samt til Arsenal, der eftersigende ønsker at leje ham som erstatning for Jurriën Timber, der er ude med en knæskade det næste halve år. Xavi har dog ingen intention om at sige farvel til midterforsvaren, især ikke efter Araújos skade i sidste uge.

Iñigo Martínez er også kun lige ved at komme sig ovenpå sin fodskade, og det er derfor et Barca-forsvar, der stadig ikke helt har fundet rytmen i denne sæson. García ser derfor ud til at fortsætte hos Barca, hvilket han angiveligt også selv foretrækker, selvom der kan blive langt mellem minutterne på banen.

Catalaneren kom dog ind og fik en halvleg senest imod Villarreal, da han afløste en småskadet Andreas Christensen. Det var en tillidserklæring til García, da Xavi istedet kunne have trukket Marcos Alonso ind i det centrale forsvar, hvor han flere gange sidste sæson befandt sig..:FORSIDE:.