fbpx

Barca er kun ét mål fra at tangere fænomenal rekord

Simon Arun Vrábel - 31.05.23

// Ter Stegen

I denne sæson har Barcas forsvar været ét af de absolutte lyspunkter og med kun én kamp tilbage, har holdet muligheden for at tangere rekorden, for at have lukket færrest mål ind i løbet af en sæson.

I denne sæson har Barca slået den ene rekord efter den anden, og især Ter Stegen har i målet været helt fænomenal. Hvis den tyske målmand, sammen med forsvaret, kan holdet nullet i sæsonens allersidste kamp, vil de samtidig tangere en rekord, som kun er blevet opnået to gange tidligere i ligaens historie.

Rekorden lyder nemlig på, kun at have lukket 18 mål ind i løbet af ligaens 38 spillerunder, og lige præcis 18 mål er hvad catalanerne har lukket ind indtil nu. Ter Stegen og forsvaret så længe ud til at slå rekorden klart, men tre kampe mod Espanyol, Real Sociedad og Valladolid hvor koncentrationen svigtede i perioder, blev der lukket syv mål ind. Før dette havde holdet lukket blot 11 mål ind i løbet af 34 kampe.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er derfor ikke længere muligt at slå rekorden, men det vil alligevel være en enorm bedrift, hvis man kan tangere den, for det er kun sket to gange tidligere i den spanske ligas historie. Rekorden blev sat for første gang af Deportivo tilbage i sæsonen 1993/94, hvor Liaño vogtede målet og der skulle gå 11 år inden den rekord blev tangeret. Det skete i sæsonen 2015/15 af Atlético Madrid med Jan Oblak på mål.

Hvis det skal ske, betyder det, at man skal holde nullet imod Celta de Vigo på søndag og det bliver ingen let opgave. Holdet fra den Galicien har nemlig alt at spille for i sæsonens sidste runde. Med 40 point ligger de nemlig lige over nedrykningsstregen, men hele seks hold kæmper for overlevelse i den bedste spanske række, så Xavi kommer på en svær opgave søndag aften på Municipal de Balaidos..:FORSIDE:.