fbpx

Barca går forrest for at redde klubbernes økonomi

FCBARCELONA.DK - 27.03.20

© Getty Images
// Coronavirus

Barca er den første klub i La Liga der tager initiativ til at justere spillernes løn efter omstændighederne med den aktuelle Corona-krise. Nu ventes der spændt på en reaktion fra spillerne og de øvrige klubber.

Det er et kontroversielt skridt Barcas ledelse tog i går, da de meldte ud, at de vil tage den såkalde ERTE-regel i brug, hvor en virksomhed kan tilpasse de ansattes arbejdstid og løn på grund af midlertidig faldende aktivitet. Mange havde forventet en frivillig aftale med spillerne og de øvrige ansatte, men nu vælger klubben altså at følge arbejdsmarkedets regler.

Barca er den første klub der tager dette drastiske skridt, men flere forventes snart at følge efter. Corona-krisen presser økonomien massivt og derfor er der brug for at gøre noget. Da lønnen er den altdominerende udgift i en fodboldklub, er det naturligt at det er her der tages fat.

Barca har ingen hovedrig ejer, som kan støtte klubben med ekstra penge i en svær periode. Klubbens struktur kan bedst sammenlignes med en forening, ejet af de mange tusinede medlemmer, så man lever på bankernes nåde, hvilket kun kan holde et stykke tid, da gælden ellers vil blive for stor.

Barcas ledelse viser mod ved tage dette skridt som de første og eneste mål er, at redde økonomien mens krisen raser. Modsat risikerer ledelsen dog også at skade relationen til sine spillere, ved at gennemtvinge lønnedgangen. I forvejen har forholdet mellem ledelse og spillertrup været noget anstrengt denne sæson.

Spørgsmålet er om det kommer en reaktion fra spillerne, eller om de finder bedst at acceptere situationen, omstændighederne taget i betragtning.

.:FORSIDE:.