fbpx

Barca har ikke tabt Trofeu Joan Gamper i over et årti

Markus Johannessen - 12.08.24

 


I aften klokken 20.00 skal Barca og AS Monaco kæmpe om det årlige Gamper-trofæ. Et trofæ, som catalanerne ikke har haft ude af deres varetægt siden 2012, hvor de siden da har haft en stime af overlegne sejre. 

I aften går det løs når der endnu engang skal konkurreres om Trofeu Joan Gamper på Estadi Olímpic Lluís Companys. AS Monaco vil forsøge at blive det første hold fra den franske liga, som besejrer Barca i denne disciplin, og Hansi Flicks trup forsøger at holde den lange sejrsstime. 

Artiklen fortsætter under annoncen


Sidst Barca tabte dette trofæ var i 2012 ved et overraskende nederlag til italienske Sampdoria, der scorede kampens eneste mål i første minut. Siden da har de 11 efterfølgende udgaver været domineret af Barca, som samlet set har scoret 44 mål og blot indkasseret 5. 

Blandt andet har der været bemærkelsesværdige sejre som 8-0 mod Santos og 6-0 mod Pumas. To af de fem mål, som Barca indkasserede siden 2012, kom fra Tottenham sidste sæson, som dog endte med at lide et 4-2 nederlag til catalanerne. Det var også den kamp, hvor fodboldeuropa for alvor fik øjnene op for Lamine Yamal, som strålede mod Premier League-holdet, men uden at komme på måltavlen. 

Monaco bliver den femte Ligue 1-repræsentant, der forsøger at slå Barca i dysten opkaldt efter klubbens grundlægger. Tidligere har Girondins, Marseille, Sochaux og Nantes forsøgt dig, men de måtte alle forlade Catalonien med et nederlag.

// Gamper
.:FORSIDE:.