fbpx

Barca nærmer sig økonomisk balance efter afgange

Anders Lang Jensen - 26.05.23

// La Liga

Det helt store mål for ledelsen denne sommer er at færdiggøre den økonomiske aftale med La Liga og komme i balance igen. Dét mål er klubben nu markant tættere på efter Piqué, Busquets’ og Albas afsked med Barca.

Forud for denne sæson var Barcas samlede lønudgifter på svimlende 655 millioner euro, og for at kunne imødekomme La Ligas økonomiske regler skal det bringes ned. Ligaforbundet har gjort det klart, at beløbet skal reduceres med i hvert fald 200 millioner euro, og den mission nærmer Barca sig.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ifølge avisen Sport er klubben nemlig stort set i mål med det hårde arbejde for at nå ned på et samlet lønbudget på 450 millioner euro – altså en reducering på 200 millioner euro. Alene afskeden med Gerard Piqué, Sergio Busquets og Jordi Alba har sparet 120 millioner euro, meldes det.

Derudover solgte Barca Antoine Griezmann til Atletico Madrid inden sæsonen, hvilket også sparede en stor sum penge. Det gør, at den økonomiske situation i Barca muligvis bliver mere holdbar denne sommer, end den har været i adskillige sæsoner efterhånden.

Barca venter i øjeblikket på det endelige svar og den endelige godkendelse fra La Liga, som vil give catalanerne tilladelse til at hente nye spillere.

busquetsalba1

.:FORSIDE:.