fbpx

Barca spiller måske på et tomt Estadi Johan Cruyff

FCBARCELONA.DK - 21.04.20

// Coronavirus

Når, eller måske snarere hvis, at den spanske liga genoptages, vil der sandsynligvis blive spillet uden tillskuere. Det kan få Barca til at flytte sine kampe til B-holdets hjemmebane, Estadi Johan Cruyff.

Da Barca tilbage i oktober 2017 spillede mod Las Palmas på et gabende tomt Camp Nou, som følge af de politiske uroligheder i forbindelse med den catalanske afstemning om selvstændighed, var det ingen god oplevelse, hverken for spillerne eller de mange tilskuere, der måtte blive hjemme og se kampen i tv.

Nu tyder meget på, at det bliver tomme stadions overalt i Catalonien og Spanien man kommer til at opleve, hvis man igen får lov til at spille fodbold denne sæson. Hvis der åbnes op for La Liga tegner nemlig alt til, at det bliver uden tilskuere.

Det kan få Barca til at flytte førsteholdets kampe til Estadi Johan Cruyff på Barcas træningsanlæg, hvor der kun er plads til 6.000 tilskuere, men når ingen alligevel kan komme ind, spiller det ingen rolle hvor stort stadion er. Det nybyggede stadion overfylder alle de krav der stilles for at kunne spille liga-kampe.

Tages Estadi Johan Cruyff i brug vil det medfører store besparelser i forhold til at benytte det mægtige Camp Nou. Samtidig vil tomheden føles mindre markant. Dertil kommer at græsset er præcist lige så veltrimmet som på Camp Nou.

Der vil dog også være udfordringer som f.eks. en god tv-dækning og den teknik der følger med VAR-systemet. Her vil der blive brug for en opgradering.

Alligevel kan det give god mening, at arbejde videre med mulighederne omkring Estadi Johan Cruyff, for ingen ønsker rigtig at se 100.000 tomme sæder på Camp Nou.

Udover at være B-holdets hjemmebane, spiller også klubbens kvindehold og ynglingeholdet Juvenil A sine kampe på Estadi Johan Cruyff, der også lægger græs til førsteholdets årlige åbne træning i januar måned, hvor ovennævnte foto er fra.

.:FORSIDE:.