fbpx

Coutinho-sejr i Champions League bliver dyrt for Barca

FCBARCELONA.DK - 18.08.20

// Philippe Coutinho


Coutinho scorede to mål mod Barca i fredags og skulle Bayern München gå hen og vinde Champions League, vil der opstå den groteske situation, at Barca skal betale en ekstra bonus til brasilianerens tidligere klub Liverpool.

Coutinho er blandt Barcas dyreste køb nogensinde, men brasilianeren skuffede fælt på Camp Nou og blev sidste sommer udlejet til Bayern München. Her kom han på banen med et kvarter tilbage af fredagens kvartfinale mod Barca og det udnyttede han til at lægge en assist og score to mål mod den klub der ejer ham.

Bayern kan ikke undgå at være favorit til  at vinde Champions League, ikke mindst når man kigger på de øvrige hold semifinalen, der tæller Leipzig, PSG og  Lyon. Her er det  svært at se, hvem der skal kunne besejre de skræmmende stærke Bayern München.

Da Barca købte Coutinho i Liverpool blev der indført en klausul om, at Barca skulle betale 5 mio. euro ekstra for spilleren,svarende til 37 mio. kroner, hvis han vandt Champions League, uden at det er angive hvilken klub det skulle ske med. Det skriver avisen Sport.

Det betyder altså, at Barca skal slippe 5 mio. euro hvis Bayern vinder turneringen, hvilket altså er meget sandsynligt. Det vil være en svær pille at sluge, ikke mindst efter det ydmygende 8-2 nederlag, som Coutinho altså havde sin andel i.

Da Barca købte Coutinho var der ingen der forestillede sig, at en udlejning kunne komme på tale. Mon ikke Barca i sine fremtidige kontrakter med nye spillere får præciseret lignende klausuler, så man ikke skal betale for andre klubbers successer.

.:FORSIDE:.