fbpx

Bernal kan være Barcas løsning på midtbanen

Peter Vyff - 01.08.24

 


Barca har set sårbare ud på midtbanen, efter man sidste sommer tog afsked med ikonet, Sergio Busquets. Catalanerne har sidenhen forsøgt at finde hans erstatning, og det kan man nu meget vel have fundet i Marc Bernal.

Der har siden årsskiftet været en opfattelse af, at Barca ville forsøge at finde en langsigtet erstatning for Sergio Busquets i det indeværende transfervindue. Ledelsen har dog istedet prioriteret at forsøge at forstærke offensiven med spillere som Nico Williams og Dani Olmo.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Catalanerne skulle samtidig have besluttet sig for at beholde Oriol Romeu, der ellers blev udskældt en del i sidste sæson. Og med to uger tilbage før La Liga starter, tyder intet på, at det lykkes for Barca at tilføje en defensiv midtbanespiller til truppen.

Hansi Flick er derfor nødt til at løse situationen med egne spillere, hvor Andreas Christensen blandt andet er blevet nævnt som en mulighed. Men hverken danskeren eller Romeu er langsigtede afløsere for Busquets, men det kan man nu have fundet i den 17-årige Marc Bernal.

Cheftræneren har ifølge avisen Sport har været imponeret over La Masia-talentets ageren i starten af denne sæson, hvor han har vist flere gode præstationer. Catalaneren spillede senest mod Manchester City, hvor han dannede makkerpar med Marc Casadó på holdets to defensive midtbanepladser foran forsvaret.

Stortalentet fik stort ansvar for at bringe bolden fremad banen, og han igangsatte flere af Barcas angreb mod englænderne. Bernal fik efterfølgende også ros fra Pep Guardiola for hans måde at kontrollere spillet på.

Catalaneren har med hans 190 centimeter også samme kropsbygning som Busquets, ligesom hans måde at bevæge sig på banen også minder den tidligere Barca-kaptajns. Og taget Bernals potentiale i betragtning, er der ingen hindring for, at han kan blive en fast del af førsteholdstruppen når den nye sæson går i gang, og træde i fodsporene på Pau Cubarsí, Fermín López og Lamine Yamal.

bernal1F

// Marc Bernal
.:FORSIDE:.