fbpx

Bernals frikøbsklausul kan blive et problem

Peter Vyff - 29.08.24

 

Selvom sæsonen kun lige er startet, har Marc Bernal allerede vist sig som det næste stjerneskud fra La Masia. Catalanerens frikøbsklausul kan dog vise sig at blive et stort problem, og derfor arbejdes der på en ny kontrakt.


Barca har fået en perfekt start på sæsonen med tre sejre over henholdsvis Valencia, Athletic Club og Rayo Vallecano. Den 17-årige Marc Bernal er startet inde i samtlige kampe, og han har dermed fortsat sin imponerede udvikling fra opstartssæsonen, hvor han fik en del spilletid på den defensive midtbane.

Stortalentet pådrog sig dog en alvorlig skade i knæet, der betyder, at han kan være ude resten af sæsonen. Skaden til teenageren skabte efterfølgende en nedtrykt stemning i omklædningsrummet, men heldigvis forventes det ikke at få indflydelse på den tidllid, som Hansi Flick har vist ham tidligt i denne sæson.

Artiklen fortsætter under annoncen


Bernal er på trods af skaden, også fortsat den oplagte kandidat til at erstatte Sergio Busquets, hvis kropsbygning og fremtoning på banen er meget sammenlignelige. Catalanerne kan dog være i fare for at miste midtbanespilleren, da hans fribkøsklausul kan vise sig at oversige hans egentlige værdi på transfermarkedet.

Det samme skete med Marc Guiu, der til trods for hans store potentiale, endte med at forlade Barca til fordel for Chelsea, der indløste hans frikøbsklausul på seks mio. euro. Situationen er dog en lidt anden med Bernal ifølge avisen Mundo Deportivo.

Stortalentet kan i øjeblikket købes fri for 20 mio. euro, hvilket må siges at være en ganske udemærket pris nu, men fortsætter han med at imponere efter sin skadespause, kan han hurtigt blive interessant for flere europæiske storhold. Catalaneren har kontrakt med Barca frem til 2026, og hans frikøbsklausul kan stige gradvist i forhold til antallet af kampe med mere end 45 minutters spilletid.

Det næste trin er på 25 mio. euro efter 5 kampe, hvorefter prisen efterfølgende stiger til 30 mio. euro ved yderligere 10 kampe. Klausulen kan dog ende på hele 35 mio. euro efter endnu 15 kampe, og selvom der nu er lang udsigt til det antal efter hans knæskade, er det stadig noget, der optager ledelsen.

Klubben skulle således arbejde på en kontraktforlængelse, som man har tænkt sig at præsentere for Bernal i løbet af efteråret.

bernal3F

// Marc Bernal
.:FORSIDE:.