fbpx

Bild: Spanien og Yamal i risiko for tysk bøde

Peter Vyff - 24.06.24

 


Spanien har fået en flot start på EM-slutrunden, hvor man allerede har sikret sig videre fra gruppespillet. Det skyldes blandt andre Lamine Yamal, men han kan dog komme i risiko for at modtage tysk bøde på grund af sin alder.

Størstedelen af fodboldjournalister havde langt fra Spanien som den største favorit til EM-titlen, men efter sejre over Kroatien og Italien, ser situation nu meget anderledes ud. Landsholdet har vist imponerede angrebsfodbold, imens defensiven, som flere havde store spørgsmålstegn til, har vist sig at være ganske solid.

Den flotte start på slutrunden er kun endnu mere imponerende i betragtning af, at angrebet ledes af den blot 16-årige Lamine Yamal. Stortalentet har sammen med Nico Williams, skabt en masse problemer for modstandernes forsvar, og sammen med Alvaro Morata har landstræner, Luis de la Fuente, en stærkt offensiv trio.

Artiklen fortsætter under annoncen


Spanien kan dog ifølge avisen BILD risikere at komme i problemer med den tyske lovgivning, der i værste fald kan kaste en større bøde af sig. Det skyldes, at en 18-årig i Tyskland, ikke må arbejde efter kl. 20.00, og selvom atleter har en dispensation, gælder den kun til kl. 23.00.

Deadlinen inkluderer også tid til bad og at udføre medieopgaver, og derfor kan Spanien komme under pres med kickoff-tiderne kl. 21.00. La Roja spillede sidst mod Italien på dette tidspunkt, hvor Yamal blev udskiftet efter 71 minutter, uden dog at vide om det var grunden dertil.

Spanien kan dog komme ud for at ende i ekstra spillertid, når man snart rammer knockout-fasen, og hvis han spiller efter kl. 23.00, kan det betyde en bøde på 30.000 euro. Det vil dog komme som en stor overraskelse hvis det tyske politi har tænkt sig at håndhæve lovgivningen i dette utraditionelle tilfælde, og mest af alt er det en god historie og endnu et bevis på, hvor stort et talent Yamal er.

yamal86F

 

// Lamine Yamal
.:FORSIDE:.