fbpx

Derfor var Barca ikke med i Copa del Rey-lodtrækning

Simon Arun Vrábel - 17.11.22

// Copa del Rey

Da der onsdag blev trukket lod i Copa del Rey var Barca ikke med. Catalanerne får lov til at stå over grundet deres andenplads i ligaen, som gør, at man først træder ind i tredje runde.

Sideløbende med La Liga er Copa del Rey allerede gået i gang og onsdag blev der trukket lod til den anden runde af turneringen. I bowlen fandt man ikke Barcas navn og årsagen dertil er, at de sammen med en række andre hold har kvalificeret sig til først at træde ind i turneringens tredje runde.

Den spanske pokalturnering, som går under navnet Copa del Rey, er allerede godt i gang og som altid jagter Barca også dette trofæ til det i forvejen fyldte trofæskab i klubhuset. Da Barca sidste år sluttede som 2’er i ligaen har de automatisk kvalificeret sig til turneringens tredje runde og det samme er gældende for en række andre hold fra den bedste spanske række. De andre hold som også træder ind i den tredje runde er Real Madrid qua deres ligasejr sidste år, samt Valencia og Real Betis, da de deltog i sidste års Copa del Rey finale.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Udover, at de fire hold alle træder ind i Copa del Reys tredje runde, så udgør de også finalisterne i den spanske Supercup. Miniturneringen, som skiftede format i 2019, afholdes i det samme format som tidligere, hvor der spilles to semifinaler og dernæst en finale. Supercuppen afholdes i januar 2023 imens den anden runde af Copa del Rey spilles den 21. december, men da ingen af de fire hold deltager i denne, undgår man, at de to turneringer kolliderer.

Barca træder først ind i turneringen når 1/16-finalerne spilles og disse er skemalagt til 4. januar imens 1/8-finalerne spilles den 18. januar. Begge runder spilles som én kamp og det samme er gældende for kvartfinalen, som er programsat til den 25. januar. Der er altså tale om et hårdt program i januar for Xavis spillere, som forhåbentligt også er nået langt til VM, som afsluttes den 18. december.

Når Copa del Rey-semifinalerne skal spilles bliver dette gjort over to kampe og disse afvikles den 8. februar og den 1. marts imens finalen først spilles den 6 maj på Estadio Olímpico de La Cartuja i Sevilla.

.:FORSIDE:.