En halvleg der får tankerne tilbage til Anfield

FCBARCELONA.DK - 03.11.19

// Levante

Barca havde kampen mod Levante helt under kontrol, da gik til pause med en 0-1 føring, men nedturen i anden halvleg, hvor Levante scorede tre mål på få minutter, leder tankerne tilbage på den sorte aften i Liverpool i maj måned.

Hvordan kunne Barca falde sammen på den måde som de gjorde i går mod Levante? På en dag hvor spillet ikke for alvor fungerede, virkede Barca alligevel i kontrol de første 45 minutter, hvor en straffesparksscoring af Messi bragte dem foran.

Anden halvleg blev helt anderledes. Fra første minut var Barca under pres og her virkede holdet ferbrilsk og uden styr på spillet. Det blev straffet med tre scoringer af Levante indenfor blot syv minutter, en periode hvor Barca-spillerne virkede totalt ved siden af sig selv.

Barca havde tid til at komme tilbage, men holdet var rystet og uden evne til at kæmpe sig tilbage i opgøret. Derfor endte det med et uventet klart nederlag.

Indsatsen de sidste 45 minuter vidner om et bekymrende lavt bundniveau, for når Barca spiller på den måde, vil de fleste hold i ligaen kunne besejre dem.

Man skal ikke langt tilbage i tiden for at finde en lignede kamp, hvor holdet også faldt helt igennem. Det var i den famøse Champions League semifinale i maj måned, hvor Liverpool vandt med knusende 4-0 på Anfield.

Også kampen for et par uger siden mod Slavia Prag viste store problemer, så Valverde har virkelig noget at tale med sine spillere om.