fbpx

Lamine Yamal mangler kun én rekord ved EM

FCBARCELONA.DK - 03.07.24

// Lamine Yamal

16-årige Lamine Yamal er rekordernes mand og ved EM har han allerede fået sit navn i historiebøger som den yngste EM-debutant, den yngste starter og yngste oplægger. Måske han sætter en rekord mere på fredag mod Tyskland.

Når man ikke en gang er fyldt 17 år og er med ved EM, kan man nærmest ikke undgå at sætte rekorder som den yngste i flere sammenhænge, men Yamal gør det samtidig med, at han spiller en hovedrolle på Spaniens landshold. Det er ganske enkelt imponerende af en spiller, der ikke er andet end en stor knægt.

Artiklen fortsætter under annoncen


Lamine Yamal har været tæt på at score flere gange i turneringen, men endnu er det ikke lykkes for ham, at få bolden over stregen. Gør han det, vil han naturligt blive den yngste målscorer i turneringens historie.

Det ønsker holdkammeraterne helt sikkert også for ham. Det så man mod Georgien da kampen reelt var afgjort og Spanien nærmest gjorde hvad der passede dem. Der blev rettet fokus på Yamal, så han kunne afslutte og det gjorde han 3-4 gange i slutfasen, men enten strøg bolden tæt forbi mål eller også kom keeperen i vejen.

På fredag får Lamine Yamal en ny mulighed, og den på den helt store scene, når Spanien og Tyskland mødes i en af de fire EM-kvartfinaler.

Det ultimative rekord for Lamine Yamal vil naturligvis være, at Spanien vinder EM, for sådan en rekord må antages at komme til at stå i rigtig mange år.

yamal89F

.:FORSIDE:.