fbpx

Et nederlag i aften kan koste Valverde jobbet

FCBARCELONA.DK - 05.11.19

© Getty Images
// Valverde // Slavia Prag

Ernesto Valverde har ikke tidligere været i nærheden af at blive fyret som Barca-træner, men et sådan scenarie et rykket tættere på. I Barcelona snakkes der om en reel chance for, at spanieren bliver opsagt hvis catalanerne taber til Slavia Prag i aften.

På trods af, at Ernesto Valverde ikke har været særlig populær hos store dele af Barca-tilhængerne, som er faktum, at han på trods af to katastrofer i Champions League og svingende præstationer gennem lidt over to sæsoner aldrig tidligere har været i nærheden af en fyreseddel.

Situationen ser dog anderledes ud i denne uge. Barca leverede i weekenden en forfærdelig indsats på udebane mod Levante, hvor man kollapsede og tabte med 3-1 til Levante. Det var sæsonens tredje nederlag i denne sæsons La Liga.

I aften gælder det så hjemmekampen i Champions League mod Slavia Prag. Tjekkerne skabte massive problemer for Barca i den omvendte kamp i Prag, hvor catalanerne noget heldigt hev en sejr på 1-2 hjem. Hvis Slavia i aften leverer en lignende indsats som på hjemmebane, og hvis Barca finder endnu en miserabel præstation frem, som kan det meget vel ende i sæsonens første nederlag på Camp Nou.

Skulle katastrofen blive en realitet i aften, så går spekulationerne i Barcelona på, at Ernesto Valverde meget vel kan blive fyret med øjeblikkelig virkning. Et nederlag hjemme på Camp Nou til Slavia Prag kan muligvis være dråben, der får bæret til at flyde over.

Ledelsen i Barca står dog med en særdeles vanskelig beslutning, hvis Barca skulle tabe aftenens kamp. Det store spørgsmål er nemlig, om det overhovedet vil gavne truppen med en trænerfyring midt i sæsonen og om det vil kunne bringe catalanerne på rette vej. Her vil nogle helt sikkert foretrækker at holde ud i resten af sæsonen, hvorefter man kan skifte træner. Derudover kan man argumentere for, at Barca fortsat ligger nummer et i ligaen og selv med et nederlag til Slavia Prag vil ligge i toppen af Champions League gruppen.

Om Valverde fortsætter som Barca-træner får vi svaret på efter aftenens kamp mod Slavia Prag. En sejr vil give både spillerne og Valverde noget luft, mens et nederlag kan ende med at få alvorlige konsekvenser for Barca-træneren og får resten af sæsonen på Camp Nou.

.:FORSIDE:.