fbpx

Får Lautaro en startplads hvis Barca-skiftet lykkes?

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 26.05.20

© Getty Images
// Lautaro Martínez

Skal man tro meldingerne, kan Lautaro Martínez om ikke forfærdelig længe kalde sig Barcelona-spiller. Spørgsmålet er dog, om den argentinske angrebskomet kan spille sig direkte ind i startopstillingen?

Hvis alt går som forventet, vil Inters Lautaro Martínez være at finde på Barcas holdkort i den kommende sæson. Argentineren har længe været catalanernes absolutte topprioritet på spillermarkedet, hovedsageligt for sine imponerende præstationer hos Inter i indeværende sæson.

Den 22-årige angriber ser dog ud til at få kamp til stregen, hvis han skal tilkæmpe sig en fast plads i startopstillingen. Lautaro er udset til på sigt at skulle erstatte en aldrende Luis Suárez. Den rutinerede uruguayaner kommer dog ikke til at opgive sin plads i det centrale angreb lige med det samme. Det samme gør sig gældende for Antoine Griezmann, hvorimod Lionel Messis plads i angrebet er indiskutabel.

Dertil kommer jokeren Ousmane Dembélé, der med sine kvaliteter sagtens kan gøre sig gældende til startopstillingen, hvis han formår at dedikere sig til fodbolden og undgå skader - og i det hele taget er at finde i truppen til næste sæson.

Lautaro Martínez er med andre ord oppe imod tre sværvægtere, og spørgsmålet er, hvilke ideer Quique Setién har gjort sig om angrebet. De fleste tvivler på, at Lautaro kommer til at slå Suárez direkte af holdet. Her virker det trods alt mere plausibelt, at han må kæmpe med Griezmann og Dembélé om pladsen på venstrefløjen.

Frenkie de Jong, der kom til klubben i fjor, er dog et godt eksempel på, at man som ung, talentfuld spiller godt kan udfordre de erfarne profiler og blive indiskutabel starter uden nogen videre tilvænningstid. Lautaro har tanket masser af selvtillid i denne sæson, og det er derfor ikke usandsynligt, at han kan gøre De Jong kunsten efter.

Et helt fjerde scenarie er, at Setién satser på et firemandsangreb med Messi som falsk nier. Denne formation har dog ofte vist sig risikabel mod tungere modstandere, på grund af den manglende balance på midtbanen.

.:FORSIDE:.