fbpx

Fem år siden Messi satte historisk rekord

FCBARCELONA.DK - 22.11.19

© Getty Images
// Lionel Messi // La Liga

Leo Messi er ikke til at stoppe når det handler om at score mål. Det er fem år siden at han tog den historiske rekord fra legenden Telmo Zarra som den mest scorende i ligaen og ingen tør gætte på, hvad rekorden til slut lander på.

Telmo Zarra sad i mange år på rekorden som den mest scorende i La Ligas lange historie. 252 mål nåede angriberen at score for Athletic Club de Bilbao i perioden fra 1940 til 1955, altså over femten år.

I november 2014 nettede Messi tre gange i en kamp mod Sevilla og de mål bragte ham op på 253 mål i ligaen og Zarra var dermed overhalet. Siden er Messi bare fortsat med at score mål i den hjemlige turnering og i dag er han oppe på surrealistiske 427 scoringer.

Der er helt sikkert en del sæsoner i Messi endnu, så det er umuligt at gætte på, hvad rekorden ender på, når han en dag lægger støvlerne på hylden. En fordobling af Zarras 253 mål, altså 506, er slet ikke urealistisk, for det kræver 'kun' 79 mål mere fra Messi. De seneste tre sæsoner har han scoret mellem 34 og 37 mål, så holder han samme snit, kan han nærme sig utrolige 500 mål om blot to år.

Det er den generelle opfattelse, at det var lettere at score mål i den tid hvor Telmo Zarra spillede, i forhold til moderne fodbold i dag. Det sætter kun Messis antal mål i yderligere relief. Den rekord han hele tiden forbedrer, bliver næppe overgået.

Hans evige rival Cristiano Ronaldo, nåede at blive noteret for 311 mål i La Liga, inden at han skiftede til Juventus.

.:FORSIDE:.