fbpx

Fordele og ulemper ved Arthur-Pjanic byttehandlen

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 29.06.20

© Getty Images
// Arthur // Miralem Pjanic

En byttehandel, der sender Arthur til Juventus og Pjanic den anden vej, ligner mere og mere en realitet. Vi gennemgår her de umiddelbare fordele og ulemper, hvis prognosen holder stik, og aftalen falder på plads.

De fleste havde forudset, at Barca-ledelsen ville rense ud på midtbanen henover sommerens transfervindue. Det var dog nok de færreste, som havde forventet, at udrensningen skulle omfatte 23-årige Arthur Melo, efter blot to sæsoner i klubben, for i stedet at satse på 30-årige Miralem Pjanic. Spørgsmålet er da også entydigt: Kan en sådan handel på nogen tænkelig måde falde ud til catalanernes fordel?

Det står klart, at Barcelona er nødt til at få penge i kassen, så man kan balancere regnskabet. Økonomisk vil aftalen derfor umiddelbart synes lukrativ for catalanerne, også selvom en del af pengene vil gå direkte til købet af Pjanic. Omvendt kan der dog stilles spørgsmålstegn ved, hvorfor Barca i så fald ikke udelukkende går efter en høj transfersum, der kan sikre dem midler til at investere i nye, unge spillere med større udviklingspotentiale.

Der er nemlig ingen tvivl om, at Juventus har skudt papegøjen, hvis man kigger på de to spilleres potentiale i et langsigtet perspektiv. Meget indikerer, at Arhur fortsat har sine sportslige velmagtsdage foran sig, hvorimod Pjanic' karriere spiller på sidste vers. Barca får dog fingrene i en moden spiller med en rolig livsstil i modsætning til brasilianeren, der flere gange er blevet kritiseret for sin til tider uprofessionelle ageren udenfor banen.

Et andet springende punkt er spillernes tilbøjelighed til at pådrage sig skader. Skader har på mange måder været med til at definere Arthurs tid i Barca. Han er således gået glip af hele 22 kampe siden sit skifte til Camp Nou, udelukkende på grund af skader. Her har Juventus kun måtte undvære Pjanic ved tre lejligheder.

Bosnieren har ligeledes vist sig som en mere alsidig spiller, der både kan agere playmaker, men omvendt ikke er bleg for at tage del i det defensive oprydningsarbejde. Arthurs kompetencer ligger primært i det opbyggende spil. Her har han til gengæld også vist evner, der har ført manges tanker tilbage på ingen ringere end Xavi. Brasilianerens pasningsspil og tekniske evner, holdt op imod den unge alder, har derfor givet et billede af noget nær den ideelle Barcelona-midtbanespiller.

I Pjanic får man også en pasningsstærk profil, som tilmed har et godt skud fra distancen. Der er dog næppe tvivl om, at en byttehandel sportsligt lader til at falde ud til Juventus' fordel. Det springende punkt bliver derfor, om Barca-ledelsen formår at investere de overskydende økonomiske ressourcer klogt - en disciplin man ikke ligefrem har brilleret med de seneste år. Én ting ligger fast: Viser aftalen sig som endnu en strategisk fejltagelse, vil presset på sportsdirektør Abidal og ikke mindst præsident Bartomeu øges til det maksimale.

.:FORSIDE:.