fbpx

Glæde over Barcas lodtrækning i Copa del Rey

FCBARCELONA.DK - 24.01.20

© Getty Images
// Leganés // Copa del Rey

Det var Leganés der kom op af bowlen som Barcas modstander, da der i dag blev trukket lod til 1/8 finalerne i Copa de Rey. Det er en lodtrækning der skaber tilfredshed i Barcelona, specielt fordi kampen spilles på Camp Nou.

Helt frem til semifinalerne afgøres runderne over en enkelt kamp i denne sæsons Copa del Rey. Derfor er det en kæmpe fordel, at få fordel af hjemmebane.

Det var hvad Barca fik ved dagens lodtrækning i Madrid, hvor der ellers på forhånd var 75% chance for en udebanekamp, da de seks hold fra 2. division A og 2. division B var sikre på at spille på hjemmebane mod et hold fra ligaen.

Flere af holdene fra La Liga erfarede tidligere denne uge, hvor svært det kan være at møde lavere rangerende hold på udebane, hvor kampen er afgørende for videre deltagelse. Barca havde det som bekendt rigtig svært mod Ibiza og det samme havde Real Madrid ude mod Salamanca. Helt galt gik det for Atlético Madrid, der tabte til Leonesa efter forlænget spilletid. Også Celta og Betis blev sendt ud af turneringen.

Barca trak Leganés fra ligaen, hvor de ligger næstsidst med kun tre sejre i de første 20 runder. Derudover fik Barca altså fordel af hjemmebane og de slap således for en udekamp under svære forhold, som man så det på kunstgræsset på Ibiza. Leganés kom videre til 1/8 finalen med en smal 0-1 sejr over Ebro fra 2. division B.

Lodtrækningen kan derfor kun betegnes som god for Barca, for på Camp Nou bliver det mere end svært for Leganés at skabe spænding om resultatet.

.:FORSIDE:.