fbpx

Gündogan er blevet uundværlig for Xavi

FCBARCELONA.DK - 05.02.24

 


Det var en signing fra allerøverste hylde, da Barca i sommer hentede Ilkay Gündogan på fri transfer. Efter at have brugt lidt tid på at finde sig til rette, har tyskeren udviklet sig til den måske allervigtigste spiller for Xavi.

Gündogan kom fra Manchester City, hvor han sluttede af med en fænomenal sæson med de tre største titler, Premier League, FA Cup og Champions League.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Skiftet til Barca var derfor noget af et scoop for catalanerne og Xavi gav straks Gündogan en hovedrolle. Tyskeren havde dog lidt udfordringer med at finde ind i spillet i efteråret, men formkurven var stigende og aktionerne blev mere afgørende.

Det ses også ud af statistikken, for i hans 24 kampe i 2023 scorede han tre mål og lagde seks assists. I 2024 har han spillet 10 kampe indtil nu, hvor det er blevet til tre mål og tre assists. Altså samme antal mål på langt færre kampe.

At Ilkay Gündogan har stor betydning for Xavi ses også ud af, at tyskeren har spillet samtlige kampe denne sæson, uanset turnering, og uden at pådrage sig skader, som der ellers har været mange af i truppen.



// Ilkay Gundogan
.:FORSIDE:.