fbpx

Koeman forklarer skæbnesvangert Suárez-opkald

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 20.10.20

© Getty Images
// Suárez // Ronald Koeman

Ronald Koeman blev den store bøddel, da Barca definitivt valgte at skille sig af med Luis Suárez. Hollænderen er nu gået i detaljer med det skæbnesvangre opkald, der blev enden for et af klubbens største ikoner.

Der gik ikke lang tid fra, at Ronald Koeman var blevet ansat som cheftræner i Barcelona, til at Luis Suárez måtte indstille sig på at søge nye græsgange med nærmest øjeblikkelig virkning, efter et kontant opkald fra hollænderen. Koeman har nu sat ord på, hvordan opkaldet forløb.

'Han var på ferie, hvilket gjorde omstændighederne mere komplicerede. Det var derfor, jeg ringede til ham. Det kunne ikke gøres anderledes. Det var den bedste løsning, hvis beskeden skulle overdrages på en ærlig og klar måde. Suárez var stadig på kontrakt med klubben, og det var op til ham at beslutte, hvad hans fremtid skulle bringe. Men jeg var klar i retorikken. Det er du nødt til at være i sådanne situationer' forklarede træneren oprigtigt.

'Det var tydeligt, at tingene blev nødt til at ændre sig. Det var klubbens klare overbevisning, men også min. I forhold til spillestilen, men også med henblik på truppen. Unge talenter som Ansu Fati og Pedri gennemgår en positiv udvikling, og Suárez var efter min overbevisning en af de spillere, der ville komme til at spille mindre' konstaterede hollænderen.

Behandlingen af Suárez faldt imidlertid ikke i god jord hos holdets kaptajn, Leo Messi, der har et nært venskab til uruguayaneren. 'Jeg forstår hans skuffelse. Men da Luis forlod os, troppede han (Suárez, red.) op i vores træningslokale for at sige farvel til den tekniske stab. Jeg tror ikke, han havde gjort det, hvis han bebrejdede os afskeden. Jeg mener, at vi agerede fair og åbent igennem hele forløbet' lød det afslutningsvis fra Koeman.

.:FORSIDE:.