fbpx
Annonce

Kun Gündogan har leveret fra øverste hylde af de nye

FCBARCELONA.DK - 24.04.24

Barca forstærkede sig denne sæson med seks nye spillere, men her hvor sæsonen nærmer sig sin afslutning kan det konkluderes, at det reelt kun er Ilkay Gündogan, der for alvor har levet op til forventningerne.

I sommer kom Gündogan, Martínez, Romeu, Félix og Cancelo til klubben, men man i januar hentede Vitor Roque fra brasiliansk fodbold. Meningen var indlysende, at de skulle forstærke Barcas trup, men gør man regnskabet op nu, har den sporslige ledelse ikke haft den mest heldige hånd.

Ilkay Gündogan er undtagelsen, for tyskeren har præsteret flot. Han har spillet stort set alle kampe og gjort en forskel på den catalanske midtbane. Det er tydeligt, at der var en af verdens bedste spillere som Barca fik fingrene i, endda på fri transfer.

Artiklen fortsætter under annoncen


Joao Cancelo startede godt ud og gjorde en forskel, men siden har formkurven været stødt faldende. Cancelo har spillet meget, men skyldes også, at Balde har været ude med en skade det meste af sæsonen og at Xavi ikke har haft alternativer. I de sidste uger har Cancelo været en skygge af sig selv og der er forlydender om, at Barca måske ikke vil forsøge at beholde ham, når lejeaftalen med Manchester City udløber til sommer.

Joao Félix har haft en ustabil sæson. Han har vist små genialiteter i glimt, men der har været langt imellem. Han har tydeligt tabt kampen om en plads i startopstillingen til Raphinha og Félix har fået status af indskiftningsspiller, hvor der er for langt mellem de gode kampe.

Iñigo Martínez var udset en hovedrolle i det centrale forsvar, men han er blevet overhalet indenom af den unge komet Pau Cubarsí. Martínez har fået status af vikar i forsvaret og selvom han ikke har leveret decideret dårlige præstationer, har det ikke været godt nok til at spille en hovedrolle.

Oriol Romeu blev købt som erstatning for Busquets, men catalaneren har vist sig at være et indlysende fejlkøb. Han fik en plads i startopstillingen i starten af sæsonen, men det varede ikke længe, før han røg mere og mere ud på bænken. Han lavede masser af fejl og tog forkerte beslutninger. Derfor bliver han næppe i klubben.

Vitor Roque skulle hjælpe Barcas skadesplagede angreb, da han blev hentet i januars transfervindue, men brasilianeren har endnu ikke levet op til forventningerne. Xavi har tydeligt ikke haft den store tillid til angriberen, der ikke har fået meget spilletid.

Det er primært sportsdirektør Deco der har ansvaret for køb af salg af spillere, men det sker i samråd med Xavi. De to kan ikke være tilfredse med det som de nye har leveret og spørgsmålet er, hvor mange af dem der allerede rejser igen til sommer.

gundogan46F

.:FORSIDE:.