fbpx

Laporta: 'Xavis udtalelser ændrede tingene'

FCBARCELONA.DK - 04.06.24

 


Præsident Joan Laporta har brudt tavsheden i et interview, hvor han endelig sætter ord på årsagen til fyringen af Xavi. Han forklarer forløbet og hvorfor at man valgte at ansætte Hansi Flick som ny Barca-træner.

Det var Barcas webkanal Barca One, der havde sat Laporta stævne til en snak, hvor Xavi og Flick helt naturligt blev diskuteret. Interviewet skulle være udsendt om eftermiddagen, men det blev flere timer forsinket.

'Allerførst vil jeg fastslå, at Xavi gjorde et godt stykke arbejde. Han vandt ligaen og supercuppen i sidste sæson. Da sæsonen var ved at slutte, ønskede Xavi alligevel at fortsætte og jeg spurgte ham, om han troede på dette hold. Det svarede han ja til. Han havde en blind tro på holdet. Senere kom han med nogle udtalelser, hvor han ændrede sine ord. De udtalelser fik mig til at lave planerne om, så holdet kunne få en ny impuls og blive mere konkurrencedygtigt' indledte Laporta.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Han blev spurgt, om der også var andre ting der spillede ind. 'Xavi havde nogle ønsker til væsentlige ændringer i truppen, men den sportslige ledelse så det ikke så klart' svarede han.

'Vi havde muligheden for at tegne kontrakt med Flick. Han tror blindt på holdet og er overbevist om, at det kan besejre ethvert hold. Jeg synes at Barca var meget elegant i afskeden med Xavi og min oplevelse er, at det sluttede på en god måde' sagde Laporta videre.

'Efter at Xavi i januar ønskede at stoppe, begyndte Flick at studere vores trup og da vi besluttede at udskifte Xavi, tog Deco en samtale med Flick og vi vurderede, at han var det rette' forklarede Laporta om forløbet.

'Deco mødte en meget ansvarlig og seriøs træner, der ønsker at respektere vores måde at spille på. Han mener der er spillere, som han kan finde mere potentiale i. Flick ville meget gerne hertil. Han er ikke en person der udstiller sine følelser, men han glæder sig og har vist taknemmelighed og er sikker på, at det vil gå godt. Han udstråler modenhed, erfaring og professionalisme, og det har holdet brug for' kom det fra Barca-præsidenten.

Laporta blev spurgt, hvorfor Barca ventede så længe med at melde fyringen af Xavi ud. 'Af hensyn til Xavi og til holdet, ønskede vi ikke, at der slap nogle nyheder ud om, at vi ledte efter en ny træner. Derfor holdt vi det for os selv til sæsonen var slut' svarede han.

laporta10F

// Joan Laporta
.:FORSIDE:.