fbpx

Lewandowski tæt på EM-exit efter polsk nedtur

FCBARCELONA.DK - 21.06.24

// Robert Lewandowski

Meget tyder på, at EM slutter ved gruppespillet for Robert Lewandowskis vedkommende. Sammen med Polen tabte han 3-1 til Østrig og dermed skal der nærmest mirakler til, for at komme videre i turneringen.

Lewandowski startede på bænken i opgøret mod Østrig, efter at han missede første kamp mod Holland på grund af en muskelskade fra Polens sidste testkamp inden slutrunden. At han ikke startede inde kunne være en indikation på, at Barca-angriberen ikke var 100% klar igen.

Artiklen fortsætter under annoncen


Begge mandskaber scorede en enkelt gang i første halvleg og det stod stadig 1-1, da Lewandowski blev skiftet ind efter en times spil. Her var det helt sikkert den polske landstræners plan, at Lewandowski skulle på banen for at afgøre kampen.

Det gik helt modsat, for blot seks minutter efter indskiftningen af Lewandowski kom Østrig på 2-1 og 12 minutter før tid blev det 3-1 på et straffespark.

Lewandowski nåede aldrig at sætte sit præg på opgøret. Han leverede en diskret indsats og virkede hæmmet i sit spil, sandsynligvis grundet hans skade. Han var således ikke i nærheden af, at blive den afgørende faktor hos Polen.

Dermed har polakkerne tabt deres to første kampe ved EM og de skal møde Frankrig i sidste kamp. Det opgør skal Polen vinde for at have en teoretisk chance for at gå videre fra gruppen, men det virker ikke sandsynligt.

Derfor tyder alt på, at Lewandowski må rejse hjem til Polen efter holdets sidste gruppekamp på tirsdag.

lewandowski118F

 

.:FORSIDE:.