fbpx

Ligasejren giver Barca 95 mio. euro i tv-indtægter

Simon Arun Vrábel - 07.06.23

// La Liga

I en tid hvor økonomien i den catalanske storklub er hårdt presset er der gode nyheder, for ligasejren betyder nemlig, at Barca står til at indkasserer tæt på 100 millioner euro på baggrund af ligaens retningslinjer for uddeling af tv-indtægter.

Barcas ligasejr er på mange måder godt for klubben, især i en tid, hvor den pressede økonomi i klubben tager meget fokus. Det er derfor en yderst god nyhed, at økonomien boostes med næste 100 millioner euro, hvilket med sikkerhed vil hjælpe den sportslige ledelse forud for sommerens transfervindue.

Artiklen fortsætter under annoncen


Fordelingen af tv-indtægterne er i den spanske liga yderst kompliceret at udregne. Avisen Mundo Deportivo fortæller, at dele af indtægterne fordeles ligeligt imellem første- og anden divisionsholdene og for La Liga, som er Spaniens bedste række, betyder det at 700 millioner skal fordeles imellem ligaens 20 hold. En hurtig udregning viser, at hvert hold derfor får ca. 18 millioner euro.   

Herefter begynder det at blive mere kompliceret, for avisen fortæller, at liga-reglementet beskriver, at man kigger på en klubs resultater for de seneste fem år samt en række andre vilkår. Til sammen får hver klub altså et fast beløb plus et variabelt beløb, og for Barcas vedkommende står man til at få udbetalt 60 millioner euro plus 35 millioner euro med udgangspunkt i forskellige variabler. I alt betyder det, at der sendes 95 millioner euro til Barca.

Afslutningsvis fortæller avisen, at beløbet er ca. syv millioner euro højere end Real Madrid som står til at få udbetalt 89 millioner euro..:FORSIDE:.