fbpx

Luis Enrique om Ansu Fati: 'Jeg skal se ham spille'

Peter Vyff - 29.09.22

Ansu Fati er inde i en hård periode, hvor han efter flere skader langsomt spilles ind på førsteholdet. Catalaneren blev ikke udtaget for nyligt til Spaniens landshold, hvilket landstræner Luis Enrique forleden kommenterede på.

Spanien besejrede forleden Portugal, og sikrede sig dermed videre avancement  til Final Four i Nations League. Luis Enriques tropper slutter sig til  Kroatien, Italien og Holland i semifinalerne, der afgøres næste år. Indimellem spilles der VM, hvor der vil være stor fokus på La Roja, som er et af slurundens favoritter.

Barca er stærkt repræsenteret på Spaniens landshold, hvor Sergio Busquets, Ferran Torres, Pedri og Gavi er nogle af landstrænerens foretrukne spillere. Luis Enrique valgte dog inden holdets afgørende kampe i Nations League, at se bort fra Ansu Fati, der ellers fast har været at finde hos La Roja.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Den 19-årige Fati har allerede døjet med en række skader, hvilket har ødelagt hans chancer for kontinuerligt at spille på Camp Nou. Catalaneren er dog igen fit, men han har haft svært ved at bide sig fast i startopstillingen hos Barca, hvor Xavi foretrækker en fronttrio bestående af Ousmane Dembélé, Robert Lewandowski og Raphinha.

Det er derfor ikke blevet til meget spilletid hidtil i sæsonen for kantspilleren, hvilket nu betyder at hans chance for VM-deltagelse er kommet i fare. Luis Enrique, deltog efter sejren over Portugal i et interview, hvor han kom ind på Fatis situation på landsholdet.

'Jeg har brug for at se Ansu Fati spille for Barca. Der er stadig mange spillere som jeg skal tage stilling til. Lad os se, hvordan det udvikler sig. Men det er rigtigt, at det bliver en svær trup at udtage, og at det ikke er alle, som jeg gerne vil have med, der kan komme med', sagde landstræneren.

FIFA har fornyligt ændret i reglerne, hvilket betyder at landsholdene fremadrettet kan bestå af en 26-mands trup istedet for 23 førhen. Det er dog ikke ensbetydende med at Luis Enrique udtager 26 spillere til VM, hvilket han også kommenterede på.

'Nu kan der være 26 i truppen, men det er også noget, der kan påvirke stemningen i truppen. Der kan være at truppen bliver på 26 eller 24 spillere. Jeg har endnu ikke besluttet mig', sagde den tidligere Barca-spiller og klubtræner.

Ifølge Mundo Deportivo forventes Luis Enrique at udtage sit landshold omkring den 10. november, hvilket betyder at Ansu Fati stadig har stor mulighed for at spille sig ind i landsholdsvarmen, men det kræver nok at Xavi giver ham flere minutter.

// Ansu Fati
.:FORSIDE:.