fbpx

Medie: 'Eric Abidal kan være på vej til Lyon'

FCBARCELONA.DK - 20.04.20

© Getty Images
// Abidal

Sportschef Eric Abidal har været noget i modvind denne sæson, specielt efter hans kontrovers med Leo Messi. Nu er der forlydender om, at han kan være på vej til et job som sportschef hos hans tidligere klub Olympique Lyon.

Der har været meget stille omkring Eric Abidal, siden han ragede uklar med Messi tidligere på sæsonen, da franskmanden åbent kritiserede holdets indsats i medierne, noget som fik Messi til at komme med en usædvanlig skarp reaktion på de sociale medier. Efterfølgede erkendte Abidal, at han burde have holdt sin kritik internt i klubben.

Episoden svækkede Abidals rolle som sportschef og det blev ikke bedre i vinterens transfervindue, hvor flere spillere blev solgt eller udlejet, så truppen blev så smal som 19 spillere. Da Dembélé senere blev langtidsskadet, måtte Barca foretage et nærmest panikindkøb af danske Martin Braithwaite. Den prekære situation tildeles Abidal hovedansvaret for.

Jobbet som sportschef følger som oftest en præsidentperiode og det vil sige, at Eric Abidal kun kan forvente at blive hos Barca frem til 2021, hvor der afholdes præsidentvalg. Her må det forventes, at den nye præsident vil udpege sin egen sportschef.

Nu er der imidlertid forlydender om, at Lyon overvejer Abidal som klubbens nye sportschef til sommer. Abidal har tidligere spillet for Lyon og har et indgående kendskab til den franske Ligue 1. Det er det franske medie RMC, der fortæller om Lyons interesse.

Derfor kan det meget vel være, at Abidal seriøst overvejer at stoppe som sportschef i Barca efter denne sæson, både på grund af den modvind han har oplevet, men også fordi han altså alligevel må forventes at stoppe om lidt over et år. Her ligner jobbet i Lyon en velkommen mulighed for ham.

I Barcas spillertup vil der næppe være den store modstand mod at slippe Abidal til sommer. Tilliden til ham blandt spillerne er svækket efter de seneste episoder, ligesom præsiddent Josep Maria Bartomeu vil kunne se en fordel i, at få renset luften i relation til spillerne.

.:FORSIDE:.