fbpx
Annonce

Ny anklage frikender Barca for sportslig korruption

FCBARCELONA.DK - 28.09.23

// Jose Maria Enriquez Negreira

Torsdag besluttede en spansk dommer at anklage Barca i den såkaldte Negreira-sag, hvor klubben har været mistænkt for korruption og bestikkelse. Anklagen går dog ikke på, at Barca skulle have bestukket dommere eller begået sportslig korruption.

Det er både FC Barcelona, de tidligere præsidenter Josep Maria Bartomeu og Sandro Rosell, samt tidligere vicepræsident i dommerkomiteen José María Enríquez Negreira og hans søn, som torsdag blev anklaget af en spansk dommer. Anklagen går specifikt på de betalinger på i alt 7,5 millioner euro, som Barca skulle have betalt til Negreiras firma i perioden fra 2001 til 2018.

Anklagen er udelukkende rettet mod selve betalingen til en person, som arbejder for den offentlige sektor, hvilket Negreira i sin tid gjorde i sit virke som vicepræsident i dommerkomiteen. I samme anklage slår dommeren dog fast, at der ifølge ham ikke er tale om nogen form for sportslig korruption, men udelukkende en handling, der straffer dem, der anmoder, accepterer eller tilbyder penge, gaver eller tjenester i bytte for en handling relateret til udførelsen af offentlige funktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen


Ledelsen i Barca skulle ifølge lokale medier tage det helt roligt og skulle endda havde forventet, at denne anklage var på vej. Lige som dommeren selv fastslår, så har Barca hele tiden fastholdt, at man ikke har betalt eller bestukket spanske dommere for at drage en sportslig fordel, men at man udelukkende har betalt for rapporter på de spanske dommere, lige som alle andre hold også gør det.

Dermed handler den nye anklage altså ikke om, hvor vidt Barca har bestukket dommerne i Spanien for at vinde kampe, men derimod om man har betalt en person for en service, mens hans samtidig har haft offentlige funktioner. Det kan ifølge spanske medier straffes med bøder og i værste fald fængsel til de implicerede personer.

Da der ikke er tale om sportslig korruption eller bestikkelse af dommere, er det også svært at se, at Barca skulle ende med at blive straffe sportsligt i form af udelukkelse fra nationale og internationale turneringer. Her er det værd at bemærke, at også UEFA i slutningen af juni frikendte Barca ovenpå anklagerne om bestikkelse af dommere.

.:FORSIDE:.