fbpx

Officielt: Luis Enrique er ny træner for PSG

FCBARCELONA.DK - 06.07.23

// Luis Enrique

Luis Enrique havde stor succes som træner for Barca i de tre sæsoner han ledede klubben, som han tidligere spillede for i otte sæsoner. Nu venter der spanieren nye spændende udfordringer som træner for PSG.

PSG har længe jagtet en træner der kan skaffe dem Champions League trofæet, en opgave som er glippet gennem snart mange år, selvom der er brugt millarder af Qatar-penge på den ene stjernespiller efter den anden.

I går blev det officielt, at de har udset sig Luis Enrique som den træner, der skal føre holdet til det eftertragtede trofæ.

Artiklen fortsætter under annoncen


Luis Enrique er et af de helt store Barca-ikoner, for han har virkelig sat sit præg på den catalanske klub. Han kom til Barca som spiller i 1996, hvor han foretog det forbudte skifte fra Real Madrid, hvilket straks gjorde ham populær i den catalanske hovedstad.

Midtbanefighteren tilkæmpede sig hurtig en hovedrolle på holdet og det blev til præcis 300 kampe for Barca over de otte sæsoner, hvor han endte med at blive anfører, og i øvrigt nåede at score 109 mål.

Han indledte sin trænerkarriere for Barca B i 2008, hvor han var i tre sæsoner. Derefter gik turen til Roma og Celta, inden han i 2014 vendte tilbage til Camp Nou, hvor han afløste Tata Martino. Her blev det til tre gode sæsoner, med to mesterskaber og en Champions League triumf som højdepunkterne.

I 2017 følte Luis Enrique sig så udmattet, at han tog sig et sabbatår og senere fik han jobbet som spansk landstæner, men det sluttede efter et skuffende VM i Qatar sidste år. Nu skal Barca-profilen lede PSG, som han har tegnet en toårig aftale med..:FORSIDE:.