fbpx

Rafa Márquez: 'Lige nu skal vi støtte Xavi'

Simon Arun Vrábel - 15.12.23

 


Rafa Márquez, som træner Barcas andethold, blev for nyligt spurgt, om han var klar til at overtage førsteholdet fra Xavi, og her var svaret, at alle bør støtte Xavi igennem krisen, men samtidig afviste han heller ikke muligheden.

Trænersædet er begyndt at blive varmt under Xavi, efter at holdet har leveret flere skuffende præstationer, og selvom man vandt over både FC Porto og Atlético Madrid, så var holdets indsats imod Girona så uinspireret, at Barcas andenholdstræner, Rafa Márquez, blev spurgt, om han var klar til at overtage trænersædet fra Xavi, hvis han blev fyret.

’Lige nu skal vi alle sammen støtte Xavi, og så skal de gode resultater nok vende tilbage’, indledte Márquez sit svar, som Mundo Deportivo efterfølgende har bragt.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


’Jeg skal sammen med mit trænerteam arbejde hårdt for, at vi en dag kan komme i betragtning til førsteholdet. I sidste ende bliver tiden den afgørende faktor, men lige nu er mit fokus på at tilegne mig så meget erfaring som jeg kan, og hvis muligheden en dag kommer, så er jeg forhåbentligt klar’ lød det fra ham.

Mexicanske Rafa Márquez fik sin fodboldopdragelse i klubben Atlas Guadalajara, og i perioden fra 2003 til 2010 spillede han for Barca. Márquez stillede støvlerne på hylden i 2018 for at blive sportsdirektør for netop Atlas. Efter en kort periode som ungdomstræner for klubben RSD Alcalá, blev han i sommer cheftræner for Barça Atlètic, hvor han efter 16 kampe er noteret for otte sejre, tre uafgjorte kampe og fem nederlag.

Skulle Rafa Márquez en dag blive træner for Barcas førstehold, vil det ikke være første gang at klubbens andenholdstræner tager et skridt op. Det samme gjorde både Pep Guardiola og Luis Enrique i sin tid.// Rafa Marquez
.:FORSIDE:.