fbpx

Rivaldo: 'Barcas problem er ikke VAR'

Christoffer Alexander Dela-Westerberg - 11.07.20

© Getty Images
// Rivaldo

I de seneste dage har Barca rejst en stor kritik af brugen af VAR i La Liga, som man i den grad mener har tilgodeset Real Madrid. Barca-legenden Rivaldo understreger dog, at Barcas problemer i ligaen skyldes noget helt andet.

VAR er p.t. et af de helt store samtaleemner i Spanien, da mange mener, at Real Madrids forspring i ligaen i høj grad skyldes, at madrilenerne er blevet forskelsbehandlet på denne front. Barca-præsident Josep Maria Bartomeu var for nyligt ude at hævde, at VAR-rummet tydeligvis favoriserer ét bestemt hold, og selv La Liga-chefen, Javier Tebas, tilslutter sig kritikken.

Ikke desto mindre er Barca-ikonet Rivaldo langt fra enig i, at catalanernes uhensigtsmæssige situation i ligaen skyldes uretfærdige VAR-kendelser. 'Efter min mening, har Barcas problemer hverken rod i VAR eller dommerkendelser. Hovedproblemet er den manglende kvalitet i deres fodbold. De bliver nødt til at forbedre sig, så de kan genfinde deres spillestil og få hele verden til at forelske sig i dem igen' lød det utvetydigt fra Rivaldo.

'Bartomeus udtalelser (kritikken af VAR, red.) har flere formål, men frem for alt forsøger han at fange mediernes opmærksomhed, så fokus bliver taget væk fra den dårlige periode holdet gennemlever. Real Madrid fører ikke ligaen på grund af VAR' fortsatte brasilianeren kritisk, som altså bestemt ikke er imponeret over holdets aktuelle niveau.

'Det der bekymrer mig mest ved holdets sløje form er Champions League, som burde være klubbens hovedmål. Uden fans og mod et Napoli-hold i storform, kan det blive en farlig opgave for Barcelona. Hvis de lykkes med at kvalificere sig, er de nødt til at forbedre sig forud for kvartfinalerne i Lissabon' udtalte Rivaldo slutteligt.

.:FORSIDE:.