fbpx

Ronald Koemans svære valg: EM eller Barca

FCBARCELONA.DK - 18.08.20

// Ronald Koeman


Alt tyder på at Ronaldo Koeman overtager trænerjobbet efter Quique Setién. Det har med garanti været et svært valg for hollænderen, for det betyder, at han afskriver at deltage med Holland ved EM næste sommer.

At Koemans store drøm er at træne Barca, er ingen hemmelighed. Meget mod hans vilje afslørede det hollandske fodboldforbund sidste år, at Koeman har en klausul i sin kontrakt, der tillader ham at skifte til Barca, hvis han måtte ønske det. Ingen anden klub er nævnt i kontrakten, så det er et udtryk for et stort ønske om at komme til Barca.

Klausulen trådte i kraft denne sommer, for her var det forventningen, at EM ville være spillet, men det er som bekendt udskudt til sommeren 2021.

Da Barca kontaktede Koeman efter 8-2 katastrofen mod Bayern München, stod hollænderen i en rigtig svær situation. Skulle han tage drømmejobbet i Barca og droppe drømmen om at vinde EM med Holland? Det er endnu ikke bekræftet at Koeman bliver ny træner, men meget tyder på, at han har valgt Barca fremfor EM med Holland.

Koeman var også i spil da Ernesto Valverde blev fyret i januar, men her takkede han angiveligt nej tak. Måske det har hjulpet at klubben samtidig annoncerer massive ændringer i truppen, som Koeman helt sikkert får lov til at sætte sit præg på, men let har beslutningen næppe været.

.:FORSIDE:.