fbpx

Salget af sæsonkort har vist sig utrolig skuffende

Peter Vyff - 09.07.23

// Estadi Olímpic Lluís Companys

Barca skal i næste sæson spille på Montuïc, eftersom Camp Nou er under en større renovering. Catalanerne har dog måtte sande at flytningen har haft negativ indflydelse på salget af sæsonkort, som er langt under forventet.

Alt imens ledelsen gør alt, hvad de kan for at få styr på økonomien, så er det en hård indtægtsmæssigt sæson som Barca går i møde. Det skyldes især ombygningen af Spotify Camp Nou, der forventes at koste tæt på 1 mia. euro, samt det faktum at der i mellemtiden skal spilles kamp på Montjuïc.

Det olympiske stadion har kun en kapacitet på 56.000, hvilket er meget færre end de tæt på 100.000 pladser på Camp Nou. Catalanerne skal derfor, udover at betale leje for at spille på Montjuïc, også vænne sig til at spille for et noget mindre publikum, hvilket helt naturligt også betyder lavere indtægter på kampdage.

Artiklen fortsætter under annoncen


Selvom kapaciteten er mindre, så havde ledelsen eftersigende håbet på at sælge tæt på 27.000 sæsonkort, altså halvdelen af pladserne på stadion. Resultatet er dog langt lavere, eftersom kun 16.864 fans har anmodet om en fast billet til Barcas kampe.

Det manglende salg skyldtes i starten ledelsens beslutning om at hæve billetprisen, på trods af at der skal spilles på et andet stadion end Camp Nou. Catalanerne besluttede sig efterfølgende for at sænke prisen til sidste sæsons normal, hvilket dog ikke har fået interessen til at stige yderligere.

Der har istedet været spekulationer omkring at ledelsen skulle overveje at forlænge salgsperioden, hvilket dog ifølge mediet Radio Catalunya ikke kommer til at ske. Der er der risiko for, at op imod 70% af fremmødet på Montjuïc vil være turister, der ikke er kendt for at sprede nogen nævneværdig stemning på stadion.

Camp Nou var ellers et af de bedst besøgte stadions i sidste sæson, hvor hjemmeholdets opbakning hjalp Xavis tropper igennem flere vanskelige kampe. Cheftræneren skal dog ikke forvente helt samme støtte i næste sæson, og det bliver spændende at se, hvordan holdet tager ændringen til sig.



.:FORSIDE:.