fbpx

Setién er i modvind hos spillere og tilhængere

FCBARCELONA.DK - 28.06.20

© Getty Images
// Celta // Setien

Det går slet ikke som håbet, efter at Quique Setién overtog trænerjobbet fra Ernesto Valverde i januar måned. Spillet fungerer stadig ikke og mesterskabet synes langt væk. Det skaber tvivl om Setiéns evner som Barca-træner.

Quique Setíen er en erfaren træner med et langt CV, men Barca er hans første klub på allerhøjeste niveau. Måske han her har mødt grænsen for, hvad han er i stand til at løfte. Det spørgsmål stilles af flere medier efter den seneste 2-2 skuffelse mod Celta.

Barca fyrede i januar måned Ernesto Valverde til trods for, at holdet toppede ligatabbellen. Spillet fungerede ikke og stemningen i truppen var ikke god, ligesom tilhængerne pressede på for en udskiftning, så udviklingen kunne vendes. Resultatet blev en ansættelse af den offensivt indstillet Quique Setién.

Meldingerne fra Setién var optimistiske ved hans tilltræden. Spillet skulle være mere offensivt og Barca skulle dominere i endnu højere grad. Der skulle vindes kampe gennem flot og underholdende spil. Her næsten et halvt år senere, er problemerne fra Valverdes tid der imidertid stadig.

Kendsgerningerne siger samtidig, at Barca har mistet initiativet i ligaen. De kunne selv afgøre mesterskabet da Setién tilltrådte, men nu har de brug for, at Real Madrid taber som minimum én af sine resterende kampe samtidig med, at Barca skal vinde alle sine. Den opgave ser slet ikke let ud.

Til Setiéns forsvar kan siges, at han har en alt for smal trup at arbejde med, ligesom coronapausen satte en stopper for alle planer. Der skulle reelt startes forfra efter den lange pause og det har tydeligvis ikke været let.

Alligevel ser det ud til, at tilliden til Setiéns evner og muligheden for at løse problemerne, svinder kraftigt ind, såvel hos spillerne som tilhængerne. Spillerne er ikke ude og bakke deres træner op i medierne og blandt klubbens fans har de fleste opgivet troen på et mesterskab.

For Setién handler det nu om at holde liv i mesterskabsdrømmen så lang tid som muligt i håbet om, at Real Madrid smider point i sæsonens slutfase. Dernæst skal der arbejdes med spillet med fokus på Champions League, der spilles i august.

Trods problemerne med spillet kan Barca ikke afskrives som en mulig vinder af Champions League og skulle det lykkes for Setién, vil han stå tilbage som den helt store helt, men spørgsmålet er, om han kan løfte en så krævende opgave.

Næste test kommer allerede tirsdag aften, når Atlético Madrid gæster Camp Nou.

.:FORSIDE:.