fbpx

Setiéns dispositioner mod Ibiza skaber undren

FCBARCELONA.DK - 23.01.20

© Getty Images
// Copa del Rey // Setien // Ibiza

Barca klarede sig med nød og næppe videre i Copa del Rey, efter store problemer og et sejrsmål i overtiden i opgøret mod Ibiza. Dagen efter kampen er der mange der undrer sig over træner Quique Setiéns dispositioner.

Opgøret mod Ibiza blev spillet på kunstgræs, hvilket tydeligt hæmmede Barcas spillere. Boldens opspring og fart på banen var helt anderledes end på græs og derfor skal man passe på med, at sammenligne Barcas spil med andre kampe.

Hvad der derimod har skabt debat i de lokale medier, er den taktik og opstilling som Quique Setién valgte til kampen. Han stillede op med en uvant 3-4-3 formation, med Sergi Roberto, Lenglet og Junior bagerst. De har de tre aldrig prøvet før og det var tydeligt, at de havde svært ved at finde sammen. Det så man da Ibiza scorede ti 1-0 og senere da holdet fra ferieøen ramte stolpen.

Semedo var helt uventet rykket op på midtbanen, foran Sergi Roberto. Her ville mange nok mene, at de burde have byttet plads.

I anden halvleg foretog Setién en udskiftning som meget få så idéen i, da Alba afløste Carles Pérez. Alba overtog rollen som angriber, noget som han ikke er vant til. Her kunne Setién havde valgt at sende Abel Ruiz ind i stedet. Da Alba kom på banen var alle backs i truppen i aktion på samme tid, Sergi Roberto, Junior, Semedo og Alba. Det er aldrig sket tidligere.

Quique Setién har tidligere annonceret, at han kan finde på at ændre både opstiling og taktik, alt efter hvem Barca møder. Det var det man så et tydeligt eksempel på i opgøret mod Ibiza, hvor det både gjaldt om at komme videre trods svære forhold, og samtidig spare spillere.

Opgaven lykkedes og Setién fik vist, at han ikke er bange for at afprøve nye ideer. I går gik det godt, men var Barca røget ud af Copa del Rey alllerede i 1/16 finalen, havde tonen været helt anderledes i de lokale medier.

.:FORSIDE:.