fbpx

Setiéns kontrakt løber til 2022, så hvad med Xavi?

FCBARCELONA.DK - 14.01.20

© Getty Images
// Xavi // Setien

Da Barca i går bekræftede valget af Quique Setién som ny træner, blev det oplyst, at kontrakten løber til 2022. Det skaber tvivl om Xavis fremtid som træner for klubben. Mange troede han ville komme til sommer.

Efter at Xavi tilsyneladende afviste at skifte til Barca her i januar, men foretrak at vente til sommer, for at kunne starte på en helt frisk sæson, troede mange at Barca gik på jagt efter en midlertidig løsning. Her kunne de nemt have peget på B-holdets García Pimienta, for at holde pladsen klar til Xavi.

I stedet bliver det Quique Setién, som altså har kontrakt for to en halv sæson, frem til juni 2022. Dermed er der intet der tyder på, at Xavi får sin drøm om trænerjobbet opfyldt i denne omgang.

Der er dog allerede spekulationer om Setiéns kontrakt indeholder en klausul om, at samarbejdet kan stoppes inden 2022, hvis en af parterne ønsker det. Sådan en klausul var der i Ernesto Valverdes kontrakt fra næste sommer. Her ville Valverde automatisk have fortsat et år mere, med mindre han selv eller Barca ville noget andet. Setién har dog næppe lavet en aftale som Barca kan opsige om blot et halvt år.

Måske klausulen gælder fra juni 2021, hvor der samtidig er præsidentvalgt i Barca og hvor Josep Maria Bartomeu ikke kan genvælges. Setiéns kontrakt er helt sikkert et emne der vil blive spurgt ind til i eftermiddag, når han præsenteres på et pressemøde.

Xavis fremtid som Barca-træner er derfor uvis. Ingen tvivler dog på, at han en dag står på sidelinjen på Camp Nou, noget som mange fans håbede ville ske allerede her i januar eller seneste til sommer, men sådan ser det ikke ud til at gå.

.:FORSIDE:.