fbpx

UEFA-boss raser mod Barcas planer om en Superliga

FCBARCELONA.DK - 29.10.20

// Bartomeu // UEFA


Da Barcas nu forhenværende præsident, Josep Maria Bartomeu, holdt pressemøde mandag og meldte sin afgang, annoncerede han samtidig klubbens deltagelse i en ny europæisk Superliga. Det har fået UEFA op i det røde felt.

Hvis de største klubber i europæisk fodbold går sammen og danner deres egen turnering, bliver det ikke med UEFA's gode vilje. Det ligger fast efter at UEFA-præsident Aleksander Ceferin i går kommenterede udmeldingen fra Bartomeu.

'Vi har ved mange lejligheder gjort det klart, at UEFA stærkt modsætter sig en Superliga. Principperne om solidaritet og åbne ligaer er ikke til forhandling. Det er det som får europæisk fodbold til at fungere og at Champions League er den bedste sportsturnering i verden' lød det fra Ceferin.

'UEFA og klubberne skal bygge på dette og ikke skabe en Superliga med 10, 12 eller måske 24 hold, der indlysende vil blive kedelig' fortsatte han.

Dermed er fronterne trukket op og det er næppe det sidste ord der er sagt i denne sag. De største europæiske klubber ser en kæmpe forretning i en lukket liga og derfor stopper deres planer næppe på grund af UEFA's modstand.

.:FORSIDE:.