Yamal og Pedri stod for oplæg i flot spansk EM start

FCBARCELONA.DK - 15.06.24

Spanien fik en perfekt start på EM, da de i deres første gruppekamp besejrede Kroatien med 3-0. Pedri og Yamal var med start og de stod begge for oplæg i opgøret, mens Torres kom på banen i anden halvleg.

Det lignede en nøglekamp, da Spanien og Kroatien tog hul på EM i en gruppe, der også indeholder Italien og Albanien. Landstræner Luis de la Fuente valgte at indlede opgøret med Pedri og Yamal, mens Torres og Fermín tog plads på bænken.

Kampen var taktisk præget og jævnbyrdig den første halve time, hvor Morata blev sendt mod mål og gjorde det til 1-0. Den føring blev fordoblet blot tre minutter senere, hvor Yamal først drev gæk med det kroatiske forsvar, hvorefter Pedri satte Fabian Ruiz op til en 2-0 scoring.

Yamal var i centrum igen i første halvlegs tillægstid, da han med et præcist indlæg fandt Carvajal i feltet til en 3-0 føring, der også var stillingen ved pausen. Med til historien hørte også, at Kroatien havde haft chancerne til at være bedre med, men der var effektiviteten til forskel i første halvleg.

I det 52. minut var Lamine Yamal også tæt på at komme på tavlen, da han blev spillet fri til en stor chance, men målmanden fik afværget. Kroatien kæmpede for at komme tilbage og 10 minutter før tid fik de et straffespark, som Unai Simon i målet parerede.

Pedri fyldte meget på Spaniens midtbane, men han blev sparet for yderligere anstrengelser efter en times spil. Yamal spillede 86 minutter, hvor han blev afløst af sin klubkammerat Ferran Torres, der ikke nåede at sætte sit præg på kampen. Fermín López var således den eneste af Barcas spillere der ikke kom på banen.