Gündogan slog personlig rekord imod Alavés

Simon Arun Vrábel - 04.02.24

Ilkay Gündogan slog personlig rekord i kampen imod Deportivo Alavés, hvor han ikke kun blev målscorer og kåret som kampens spiller, men hans oplæg tilmLewandowski var hans niende i denne sæson, hvilket er en personlig rekord.

Ilkay Gündogan er så småt ved at have fundet sig til rette på den catalanske midtbane sammen med Frenkie de Jong og Pedri, og lørdag aften spillede den tyske landsholdskaptajn én af sine bedste kampe i Barca-trøjen siden skiftet i sommer.

FCBSHOP art

Den 33-årige tysker viste sig fra sin bedste side, da Barca mødte Deportivo Alavés på udebane i den tidlige aftenkamp i den 23. spillerunde af årets La Liga. I det 23. minut lagde tyskeren nemlig bolden perfekt til rette for Robert Lewandowski, som bragte catalanerne foran med 0-1, og fire minutter inde i anden halvleg flugtede Gündogan så bolden i mål til stillingen 0-2.

Imens målet var Gündogans femte i denne sæson, så var hans oplæg til Lewandowski det niende, og det er en personlig rekord for tyskeren. Således fortæller avisen Mundo Deportivo, at man skal tilbage til sæsonen 2018/2019, for at finde den sidste gang, at Gündogan lavede otte assist på en sæson, og med 15 spillerunder igen, er der mulighed for, at den rutinerede midtbanespiller kan lægge yderligere afstand til sin egen rekord.

Ilkay Gündogan har scoret alle sine mål i denne sæson i ligaen, imens han har lavet en enkelt assist i Supercuppen, tre i Champions League, og fem i ligaen.