fbpx
Annonce

Referat: FC Barcelona – Paris Saint-Germain 1 - 4

FCBARCELONA.DK - 16.04.24

© Getty Images
// PSG

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Cubarsí, Cancelo (Félix (82’), De Jong (Fermín 82’), Gündogan, Pedri (Torres 61’), Yamal (Martínez 34’), Raphinha, Lewandowski.

Bænk: Iñaki Pena, Astralaga, Martínez, Alonso, Casadó, Fort, Romeu, Fermín, Torres, Félix, Roque, Marc Guiu

Mål: 1-0 Raphinha (12’), 1-1 Dembélé (40’), 1-2 Vitinha (54’), 1-3 Mbappé, straffe (61’), 1-4 Mbappé (89’)

Barca tog imod PSG i returkampen i Champions League kvartfinale, hvor catalanerne havde et 2-3 forspring med sig fra opgøret i Paris. Hos Barca var Pedri med i startopstillingen for første gang siden hans lårskade.

Artiklen fortsætter under annoncen


PSG blæste til angreb fra første sekund og de tog initiativet i kampen. Barca havde svært ved at holde på bolden og de blev presset langt tilbage på banen. Der var optræk til et par farlige situationer foran det catalanske mål i indledningen, men uden at der blev afsluttet. Det blev straffet i det 12. minut, da Barca for første gang nærmede sig PSG’s felt. Yamal trak godt til baglinjen og sendte bolden ind til Raphinha, der med knæet sendte den i nettet til 1-0, en scoring der fik Estadi Olímpic til at eksplodere i jubel.

Først i det 17. minut afsluttede PSG for første gang, da Mbappé efter et hjørnespark sendte et hovedstød langt over mål. Franskmændene fortsatte med at være mest på bolden, men i det 21. minut var Lewandowski tæt på at øge den catalanske føring, da han afsluttede efter et flot angreb, men bolden sneg sig over overliggeren. PSG’s høje pres gav Barca store problemer i opspillet, for de kunne ikke holde på bolden og var under pres. I det 27. minut var det uhyre tæt på en udligning, da Mbappé afsluttede i feltet, men Ter Stegen hev en klasseredning frem. To minutter efter var der drama, da Araujo som bagerste mand begik frispark lige udenfor feltet og det takserende dommeren og VAR til rødt kort. Frisparket sendte Dembélé tæt over mål.

I det 34. minut tog Xavi konsekvensen af udvisningen og sendte Martínez på banen i stedet for Yamal. PSG fortsatte sit pres og i det 40. minut holdt Barcas defensiv ikke stand længere. En bold blev sendt på tværs i feltet, hvor Dembélé hamrede bolden i nettet til 1-1. Gæsterne fortsatte i samme takt mod et Barca-mandskab, der havde det svært og virket rystet over modgangen. I dommerens tillæg var PSG tæt på igen, da Dembélé satte foden på et indlæg, hvor bolden sneg sig forbi mål. Kort efter fløjtede dommeren til pause efter halvleg, hvor Barca havde haft ryggen mod muren det meste af tiden.

PSG lagde ud i anden halvleg med et forsøg fra Hakimi der var tæt på at snyde Ter Stegen, men tyskeren afværgede til hjørne. Barca var presset tilbage og i det 52. var det tæt på igen, da Fabian Ruiz trak fri og sendte bolden lige forbi fjerneste stolpe. Det trak op til en PSG-scoring og den kom i det 55. minut, da Vitinha fik alt for meget plads og sendte bolden i nettet fra kanten af feltet. 1-2 og så var det helt lige i det samlede regnskab. Lige efter kunne Barca have svaret igen, da Gündogan sendte et godt skud afsted, hvor bolden tog ydersiden af stolpen. Kort efter var der rødt kort til Xavi, der brokkede sig højtlydt over en kendelse og sparkede til et reklameskilt. Dramaet fortsatte i det 59. minut, da Cancelo tacklede Dembélé hovedløst i feltet til et klokkeklart straffespark. Det tog Mbappé sig sikkert af og så førte PSG med 1-3.

Assistent Oscar Hernández reagerede ved at sende Torres på banen i stedet for Pedri. Det ændrede ikke på kampens billedet, for PSG dominerede totalt og gik efter at sætte dødsstødet ind med endnu en scoring. I det 73. minut lykkedes det dog Barca at vise tænder, da Lewandowski afsluttede fra kanten af feltet, men Donnarumma kom ned og afværgede det flade skud. Et par minutter efter viste Raphinha gode takter i feltet og afsluttede, men bolden gik forbi mål. I det 82. minut satsede Barca offensivt med en dobbelt udskiftning, hvor De Jong og Cancelo blev afløst af Fermín og Félix. I det 88. minut fik Barca sat en omstilling op, hvor Lewandowski var tæt på at komme fri, men han måtte nøjes med et hjørnespark. Det sendte Raphinha lige på mål, hvor Donnarumma måtte sende bolden til hjørne. Lige slog PSG en kontra hvor de kom i overtal og selvom Ter Stegen først leverede en flot dobbeltredning, kunne han ikke forhindre Mbappé i at lukke kampen med en 1-4 scoring.

Dommeren lagde syv minutter til og PSG var ikke færdige endnu, for i det 93. minut måtte Ter Stegen hive en ny god redning frem, for at forhindre endnu en scoring af Mbappé. Kampen ebbede langsomt ud indtil dommerens fløjte lød for sidste gang. Dermed røg Barca ud af Champions League med et brag, efter en kamp der blev svær af Araujos udvisning.

.:FORSIDE:.