Referat: FC Barcelona – Real Madrid 2 - 1

// El Clásico // Real Madrid

FC Barcelona:  Ter Stegen, Araujo, Koundé, Christensen, Balde, Busquets, De Jong, Sergi Roberto (Kessié 77’), Gavi (Fati 90’), Raphinha (Torres 83’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, García, Alonso, Alba, Kessié, Torre, Fati, Torres og Alarcón

Mål: 0-1 Araujo, selvmål (10’), 1-1 Sergi Roberto (45’), 2-1 Kessié (90’)

Barca og Real Madrid mødtes i El Clásico i ligaens 26. runde, hvor en sejr til Barca ville betyde et forspring i tabellen på hele 12 point. Xavi overraskede lidt ved at have Sergi Roberto med fra start i stedet for Kessié, men ellers så startopstillingen ud som ventet.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Der var blot spillet 30 sekunder da Busquets lavede en stor fejl, så Benzema kunne afslutte, men Ter Stegen fik afværget. To minutter efter svarede Barca tilbage med en god afslutning af Lewandowski fra distancen, men Courtois leverede en redning. Kort efter var det så Raphinha der sendte et godt skud afsted, men også her stod Courtois i vejen. Barcas genpres var aggressivt og det gav dem et overtag, men i det 10. minut fik Madrid sat et angreb op, hvor Vinicius ville sende bolden ind i feltet. Den ramte dog Araujo i hovedet og snød totalt Ter Stegen og gik i mål til 0-1. Rent uheld for Barca.

Efter scoringen kom Madrid meget mere med og der kom en periode hvor de dominerede klart. Barca havde svært ved at få spillet til at flyde og de lykkedes ikke meget at skabe noget fremad banen. Modsat virkede Madrid farlige hver gang de nærmede sig Barcas felt, men afslutninger kom det ikke til. Først i det 24. minut afsluttede Barca igen, da Christensen fik hovedet på bolden efter et hjørnespark, men den gik forbi mål. Barca kom på ny mere med i opgøret, der var meget jævnbyrdigt og afvekslende.

I det 34. minut var en veloplagt Raphinha på spil igen, da han sendte et godt skud afsted, men Courtois hev en klasseredning frem til hjørne. På det hjørne forsøgte Andreas Christensen at dreje bolden i nettet med hælen, men forgæves. Barca fortsatte jagten på en udligning, men det var svært at gennembryde gæsternes defensiv. Det lykkedes endelig da halvlegen var gået ind i tillægstiden, da Araujo trak godt til baglinjen og sendte bolden ind i feltet. Her fik Raphinha først sin afslutning blokeret, men riposten røg ud til Sergi Roberto, der drejede bolden i nettet til 1-1. Perfekt afslutning for Barca på en intens og jævnbyrdig første halvleg.

Barca kom klart bedst fra start i anden halvleg, hvor de satte sig effektivt på spillet, ikke mindst takket været et godt genpres. Bolden var meget på catalanske fødder og der var god fart i spillet, men de afgørende pasninger lykkedes ikke. Real Madrid var presset tilbage i lange perioder, men man skulle frem til en times spil, før det kom til en afslutning. Det var Lewandowski der sendte et skud afsted hvor bolden strejfede Militao og strøg tæt forbi mål.

Barca fortsatte med at dominere og midt i halvlegen forsøgte Lewandowski sig med en akrobatisk afslutning, men han ramte bolden skævt. Kort efter kom Madrid til en sjælden afslutning, men Vinicius sendte bolden langt over. Der var en fantastisk stemning på Camo Nou, for tilskuerne på kunne lide hvad de så, for Barca sad på kampen. I det 74. minut var det tæt på en catalansk føring, da Raphinha fik endnu et godt skud af sted, men Courtois fik afværget til hjørne. Kort efter var det Lewandowski der afsluttede, men her gik bolden i sidenettet. Man skulle hen til det 77. minut inden at Xavi skiftede ud for første gang, da Kessié afløste målscorer Sergi Roberto, der blev klappet af banen.

Madrid havde mere brug for en sejr end Barca og det fik dem til at satse mere fremad banen. Det var tæt på at give udbytte, da Asensio scorede i det 81. minut, men VAR annullerede målet for en tæt offside, og så blev der jublet på Camp Nou. Kort efter sendte Asensio et skud tæt over mål. Madrid pressede på og Barca var i problemer. De kunne ikke holde på bolden og stod tilbage foran eget felt. Madrids satsning gav dog også mere plads og det udnyttede Barca i tillægstiden. Med en smart hælaflevering sendte Lewandowski Balde i dybden og han spillede præcist ind til Kessié, der sikkert drejede bolden i nettet til 2-1. Det medførte at massivt jubelbrøl på Camp Nou.

Det blev den perfekte afslutning på en intens aften, hvor det længe var jævnbyrdigt, men hvor især en god anden halvleg sikrede Barca de tre point.