fbpx

Araújo om Xavi: 'Hans ankomst har betydet alt'

Peter Vyff - 25.05.23

// Ronald Araujo

Barca-træner Xavi har haft stor betydning for Barcas resultater, siden han ankom for halvandet år siden. Catalaneren fik også stor ros for sin indsats forleden af Ronald Araújo, som deltog i et større interview med TV-stationen TV3.

Joan Laporta lykkedes for knap 18 måneder siden at overtale Xavi til at overtage styringen på Camp Nou. Cheftræneren fik hurtigt skabt en ny dynamik omkring holdet, som efter en skidt start endte på andenpladsen efter ærkerivalerne fra Real Madrid i sidste sæson.

Under ledelsen af Xavi har Barca formået at tage endnu et skridt opad, hvor det i hans første hele sæson er lykkedes at hjemtage to trofæer. Cheftrænerens ankomst har derfor haft stor indflydelse på holdets positive ændring, hvilket Ronald Araújo også understregede, da han forleden deltog i et interview med catalanske TV3.

Artiklen fortsætter under annoncen


Uruguayaneren er helt overbevist om, at Xavis ankomst har været nøglen til Barcas succes i år, hvilket han forklarede således: 'Xavis ankomst har betydet alt, og han har været så vigtig for os alle. Barca har været ved at miste sin identitet i løbet af de sidste par sæsoner, men det har han heldigvis fået ændret på', sagde Araújo.

Landsholdsspilleren kom også ind på sejren i La Liga: 'Vores ligasæson har været spektakulær. Vi har vundet utrolig mange svære kampe, især opgøret på El Sadar imod Osasuna, og på Camp Nou imod Real Madrid, hvor vi efter kampen vidste, at vi var meget tæt på at vinde ligaen', fortalte uruguayaneren.

Araújo tilføjede dog også, at Barca skal forbedre sig i europæisk fodbold til næste sæson, hvor det store mål er Champions League: 'Vi spillede udemærket i de fleste kampe, men vi skal forbedre os meget i Europa', sagde forsvarsspilleren og fortsatte: 'Vi er et fantastisk hold, og det skal vi også vise i næste sæsons Champions League'.

Uruguayaneren blev til sidst også spurgt til det mulige returskifte for Lionel Messi: 'Leo har altid været meget tæt på mig. Han hjalp mig meget, da jeg startede på førsteholdet, og derfor sætter jeg stor pris på ham', sagde Araújo, inden han afsluttede: 'Jeg håber at han får mulighed for at slutte sig til os igen'.

.:FORSIDE:.