fbpx

Barca-duos retur får ikke betydning for Fermín Lopez

Peter Vyff - 01.11.23

// Fermin Lopez

Barca har haft store skadesproblemer i denne sæson, især på midtbanen. Fermín Lopez har dog vist sig som en stor åbenbaring, og selvom De Jong og Pedri er på vej retur, får det angiveligt ikke betydning for Fermíns rolle.

Selvom Barca forleden måtte se sig slået af Real Madrid, har sæsonen været ganske udemærket for Xavi og hans spillere. Catalanerne har spillet strålende i perioder, men i takt med skader til nøglespillere som Robert Lewandowski, Frenkie de Jong og Pedri, har det været svært at fastholde en kontinuerlig rytme på holdet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca er dog fortsat med i kampen om det spanske mesterskab, ligesom holdet også er tæt på at sikre sig videre avancement i Champions League. Og selvom Xavi har måtte undvære flere skadede spillere, har han også set ungdoms- og andenholdsspillere som Marc Guiu og Fermín Lopez gøre sig gældende på førsteholdet.

Og især sidstnævnte er ved at få sit helt store gennembrud hos Barca, hvor Fermín i de sidste par kampe har gjort ekstremt opmærksom på sig selv. Spanieren har budt ind med flere stærke præstationer, og især imod Shahktar Donetsk, hvor han både scorede og assisterede.

Den 20-årige Fermín tilbyder en helt ny dimension til Barcas spil på midtbanen, hvor han ofte bryder kæderne med nogle besnærende dybdeløb. Xavi har derfor eftersigende også besluttet sig for at inkludere spanieren fast på førsteholdet, det skriver journalisten Javi Miguel fra avisen AS.

Xavi skulle angiveligt have afholdt et lukket møde med Fermín, hvor han forklarede ham om hans intentioner om at flytte ham op i seniortruppen. Cheftræneren skulle yderligere også have fortalt La Masia-spilleren, at han ikke skal frygte for sin plads, selvom De Jong og Pedri er på vej tilbage fra deres skader.

Barca-duoen får dermed ikke indflydelse på Fermíns interne status som førsteholdsspiller, og sådan som han har præsteret, er det også svært for Xavi at sætte ham af. Fermín forventes også snart udtaget til det spanske landshold, og Xavi står dermed med et luksusproblem på midtbanen, når holdet skal sættes til lørdagens kamp mod Real Sociedad..:FORSIDE:.