fbpx

Barca er bedst i Europa til transferfrie spillere

Anders Lang Jensen - 06.07.23

// Transfers

Barca har denne sommer hentet to nye signings indtil videre, og det har været de transferfrie Íñigo Martínez og İlkay Gündoğan. Det er ikke noget nyt for Barca, der fører den transfer-statistik på tværs af ligaerne i Europa.

Det er uden tvivl grundet klubbens økonomiske situation i de sidste par år, at ledelsen har haft stort fokus på transferfrie spillere, der har kunnet forstærke holdet. Íñigo Martínez og İlkay Gündoğan er ankommet denne sommer, og de er på ingen måde de første.

Artiklen fortsætter under annoncen


I de sidste to år har Barca nemlig hentet hele 13 gratis spillere til klubben, hvoraf kun Luuk de Jong og Adama Traoré var på lån. Resten kom alle på permanent basis i form af Kessie, Christensen, Gündogan, Íñigo Martínez, Bellerín, Marcos Alonso, Memphis, Eric García, Sergio Agüero, Aubameyang og Dani Alves.

Det er flest af alle andre klubber i Europa i de sidste to sæsoner og Barca-ledelsen har altså gjort det til et stort fokuspunkt, at tilbyde kontrakter til attraktive profiler med kontraktudløb. Det har gjort, at man har forstærket holdet uden transfermæssige omkostninger.

Samtidig har det også givet en smule tilbage rent økonomisk, eksempelvis da Barca solgte Pierre-Emerick Aubameyang til Chelsea og Memphis Depay til Atletico Madrid. Denne sommer kan det også ske med potentielle salg af Franck Kessié og Eric García.

ac69

 

.:FORSIDE:.