fbpx

Fermín satte imponerede rekord mod Sevilla

Peter Vyff - 27.05.24

 


Fermín López scorede i går det afgørende mål i sejren over Sevilla på Sánchez Pizjuán. Spanieren satte med scoringen også en imponerede rekord, da han blev den midtbanespiller hos Barca til at score flest mål i det seneste årti.

Barca satte punktum for en skuffende sæson, hvor endte med ikke at hjemtage nogle trofæer. Der har dog været enkelte lyspunkter undervejs, især gennembruddet af flere ungdomsspillere, såsom Lamine Yamal og Pau Cubarsí, der er trådt ind på den helt store fodboldscene.

Artiklen fortsætter under annoncen


Catalanerne har også kunne se Fermín López gøre sig gældende på Barcas midtbane, hvor han har trådt i fodsporene på Gavi og Pedri, der har fået deres gennembrud i de foregående sæsoner. Spanieren har udviklet sig konstant over hele sæsonen, og han er ofte blevet brugt, da han med sine farlige dybdeløb, tilbyder noget andet end holdkammeraterne på midtbanen.

Det er derfor også blevet til imponerede 42 kampe for stortalentet i løbet af sæsonen, hvor han med scoringen mod Sevilla forleden, kom op på imponerede 11 mål. Fermín satte dermed også en flot rekord, da han blev den mest scorende midtbanespiller for Barca i de sidste 10 år.

Den sidste midtbanespiller til at score et tocifret antal mål for Barca var Cesc Fabregas, der i sæsonen 2011/2012 scorede 15 mål i 48 kampe. Her er det vigtigt at bemærke, at catalaneren ofte blev brugt som falsk ni'er, hvilket øgede hans scoringsmuligheder.

Fermín López kan således glæde sig over de mange mål i hans debutsæson, og hvis han kan fortsætte i samme spor, venter der ham uden tvivl en stor karriere hos Barca.

fermin46F

 

// Fermin Lopez
.:FORSIDE:.