fbpx
Annonce

Ferran Torres: ’Jeg er afhængig af at score mål’

Simon Arun Vrábel - 27.11.23

// Ferran Torres

Ferran Torres har sat sig til rette foran mikrofonen for at give et spændende interview, som denne gang omhandler den unge generation, ledermentalitet og hans tid i Manchester City, inden han kom til Barca.

Det er til podcast serien The Wild Project, at Barca-angriberen stillede op til en snak om flere interessante emner.

Mental sundhed
’Det burde ikke være et emne, som der er svært at tale om, for det er et enormt vigtigt emne i professionel fodbold. De sociale medier har skabt et helt anderledes stort pres som gør, at man som ung spiller knap har lært sig selv at kende, før man skal have en profil på diverse sociale medier’.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


De unge talenter
’Jeg synes, at det er helt forkert, at de unge spillere ikke får lov til at beholde deres ungdom i længere tid. Det er som om, at i ens debutsæson er det okay, hvis man laver en fejl eller to, men allerede fra din anden sæson, skal man præstere på niveau med alle andre, og lede sit hold til sejre og trofæer. Der er en naturlig proces som man skal følge, for hvis du springer nogle trin over, kan det gå galt. Se bare på mig, jeg er 23 år, og jeg har kun spillet professionel fodbold i seks år. Jeg er stadigvæk ung'.

Tiden i Manchester City
’Da jeg besluttede mig for at forlade Valencia, var der mange klubber som viste interesse for mig. Jeg talte dog med Pep (red. Guardiola), og det ændrede alt. City ønskede at hente mig, og det var et kæmpe skridt i min karriere, men klubbens fans begyndte at hade mig. Det var en utrolig svær tid, for jeg var helt alene, og jeg var kun 19 år gammel. Min familie var ikke rejst med mig, og pludselig ramte covid-pandemien. Jeg kunne end ikke tale sproget’.

Busquets
’Sergio Busquets var årsagen til, at jeg endte med at falde godt til i Barcelona. Det var ham, som gjorde forskellen. En af de første dage spurgte han mig, om jeg ville træne sammen med ham, og det gav mig en selvtillid, som jeg ikke havde haft tidligere. Han viste mig sit hjem, og hvor de andre spillere bor, og han gav mig en masse gode råd. Han er en sand leder både på, men også udenfor banen’.

Lederen på holdet i dag
’I dag er der ingen ledere på holdet. Vi arbejder som et team. Ter Stegen og Sergi Roberto som har været her i så mange år, er dem som hjælper os og giver os flest råd, for mange af os er stadigvæk meget unge’.

Følelsen af at score mål
’Der findes ikke nogen bedre følelse af at score mål. Jeg er afhængig af at score mål, for der findes ikke nogen bedre følelse af at sparke til bolden og se den ramme netmaskerne. Som angriber bliver man nødt til at være egoistisk. Skyd til bolden og se hvad der sker. Ja, det er rigtigt, at nogle gange er det bedre at aflevere bolden, men en angriber bliver nødt til at være egoistisk'.

Selvtillid
’I dag har jeg masser af selvtillid, og jeg har en tro på, at ingen kan slå mig. Hvis der er noget, som ikke går som det skal, så prøver jeg igen indtil det bliver rigtigt. Dem som ikke prøver er dem som fejler’..:FORSIDE:.