fbpx

Flick-ansættelse kan give fornyet håb til Dest

Peter Vyff - 28.05.24

// Sergiño Dest // Hansi Flick

Sergiño Dest har endnu ikke formået at få sit gennembrud for Barca siden ankomsten for fire år siden. Der er dog stadig håb for amerikaneren, især efter den forventede ansættelse af Hansi Flick, der tidligere har haft øje på højre backen.

Xavi er ikke længere træner for Barca efter fyringen i sidste uge, og alt tyder på, at det bliver Hansi Flick, der overtager det ledige trænersæde. Tyskerens ansættelse betyder selvfølgelig, at holdet skal vænne sig til en ny spillestil, men samtidig også, at størstedelen af spillerne får chancen for at bevise sig på ny.

Det kan især blive en fordel for Sergiño Dest, der fortsat har sit gennembrud til gode for Barca. Der var ellers store forventninger til forsvarsspilleren, der blev hentet hos Ajax Amsterdam for 21 mio. euro tilbage i 2020, foran klubber som Manchester United og Bayern München.

Artiklen fortsætter under annoncen


Og netop Flick stod dengang i spidsen for Bayern, og han havde store forhåbninger til den talentfulde amerikaner. Ansættelsen af tyskeren kan derfor ifølge avisen Sport få stor betydning for Dest, der står til at få endnu en chance for at bevise sig værd på Barcas førstehold.

Ledelsen havde ellers håbet, at forsvarsspilleren ville gennemføre et forventet skifte til PSV Eindhoven, hvor han har været udlejet i denne sæson. Hollænderne fik i aftalen inkluderet en købsoption på 10 mio. euro, som de fleste havde forventet ville blive indløst. Men efter Dest i sidste måned pådrog sig en skade, der holder ham ude i resten af året, har PSV-ledelsen ændret deres mening. Amerikaneren er derfor snart at finde hos Barca igen, hvor han først og fremmest skal i gang med hans genoptræningen, inden han er klar til at komme på græs i starten af næste år.

Og hvis alt flasker sig for Dest, kan han dermed få lov at starte på en frisk under Flick. Det afhænger dog også i høj grad af, hvad der sker med João Cancelo og den snart hjemvendte Julián Araujo, samt hvordan den talentfulde Héctor Fort udvikler sig i fremtiden.

.:FORSIDE:.