fbpx

Gündogan: 'Succes kommer ikke over natten'

Peter Vyff - 07.12.23

// Ilkay Gundogan

Det har været en udemærket sæson for Ilkay Gündogan, der hurtigt er blevet en leder på holdet siden ankomsten i sommer. Og netop rollen på førsteholdet, og en masse andre emner, kom tyskeren forleden ind på i et større interview.

Ledelsen lykkedes i sommer med at hente Gündogan hos Manchester City efter længere tids forhandlinger. Landsholdsspilleren skiftede til Barca på en fri transfer, og han har hurtigt fundet sig til rette på holdet, hvor han har kunne bidrage med hans store erfaring.

Tyskeren har også været fast at finde i startopstillingen siden hans ankomst, og han spillede senest en brandkamp mod Atlético Madrid, hvor han på imponerende vis samlede midtbanen. Den 33-årige Gündogan har dog også ligesom resten af holdet haft svært ved at få spillet til at fungere optimalt i store dele af efteråret.

Artiklen fortsætter under annoncen


Midtbanespilleren kommenterede netop på holdets form i et interview med avisen AS tidligere på ugen, hvor han også kom ind på hans egen situation på holdet.

'Sportsligt er vi fortsat godt med, men vi skal stadig forbedre os på mange områder. Det er også en af årsagerne til, at de skrev under med mig. Xavi fortalte mig, at jeg skal forsøge at give min erfaring videre og hjælpe holdet. Det kan dog også fortsat blive bedre på grund af sprogbarrieren, men jeg kan sagtens gå forrest alligevel via min opførsel' sagde tyskeren.

Gündogan fortsatte med at påpege den store udskiftning, som holdet har været igennem, hvor flere legender har forladt Barca, samt manede han til ro og understregede, at genopbygningen kun lige er begyndt.

'Klubben har for nyligt mistet flere store personligheder som Lionel Messi, der alle markerede en stor æra. Succes kommer ikke over natten, det er en lang proces, og det er vores fans også velvidende omkring. Det er en ny udfording for os alle, og den skal vi forsøge at leve op til' forklarede midtbanespilleren.

Den tidligere Manchester City-spiller blev til sidst bedt om at kommentere på skiftet fra Premier League og samarbejdet med Pep Guardiola.

'Efter syv år hos Manchester City med Pep, havde jeg brug for at prøve noget andet sportsligt, men også på det personlige plan. Jeg kan godt lide at starte forfra igen, også selvom det kan være svært' afsluttede Gündogan.

.:FORSIDE:.