fbpx
Annonce

Ilkay Gündogan: 'De unge spillere skal bevare roen'

Simon Arun Vrábel - 28.10.23

// El Clásico // Ilkay Gundogan

Ilkay Gündogan, som netop er fyldt 33 år, deltog i forbindelse med dagens El Clásico i et interview, som omhandlede de mange unge talenter, som i stor grad er begyndt at sætte sit præg på holdenes startopstillinger.

I den catalanske hovedstad har man allerede for nogle år siden begyndt det generationsskifte, som Real Madrid så småt har taget hul på. Det betyder, at der er en mulighed for, at det bliver en ung stjerne som kommer i fokus i lørdagens El Clásico.

Det var tv-kanalen Esport 3, som interviewede Ilkay Gündogan få dage efter at han var fyldt 33 år, og den tyske landsholdskaptajn var fuld af positive adjektiver for de mange unge spillere, som med stor sandsynlighed kommer på banen lørdag eftermiddag på Montjuïc.

Artiklen fortsætter under annoncen


’De unge spillere gør det ekstremt godt for tiden. På lørdag får mange af dem endnu en mulighed, men det er vigtigt at de bevarer roen, og er tålmodige’, indledte den tyske midtbanespiller.

’Det bliver en meget emotionel kamp for dem, for det er et fantastisk opgør. Måske det bliver den største kamp i deres liv indtil nu. Det er vigtigt, at vi alle sammen tager det mere med ro, og spiller med større tålmodighed, end vi har gjort på det seneste. Det dur ikke, at kampene begynder at bølge så meget frem og tilbage, som det var tilfældet mod Shakhtar, for når det sker, kan udfaldet nemt tippe i den forkerte retning’, forsatte Gündogan sin analyse af de seneste kampe.

’Vi har brug for at være mere i kontrol, for i de seneste kampe har vi lavet individuelle fejl, som har kostet os mål, som vi kunne have undgået. Det er blandt andet mit ansvar som en af de erfarne på holdet, at hjælpe de unge spillere med at undgå at lave sådanne fejl og bevare roen. Jeg er ikke kommet her for at komme i centrum og være superstjernen. Jeg er kommet her for at hjælpe holdet til succes og med at gøre mine holdkammerater bedre’, kom det ydmygt fra tyskeren, inden han satte et par ord på sit syn på Fermín López.

’Han gør det rigtig godt, og i mange situationer vælger han den rigtige løsning. Vi taler om en ung spiller, som virkelig kan gøre en forskel. Han skyder godt med både højre og venstre fod, og han er god til at lægge stikninger til sine medspillere. Han har dog brug for roen omkring sig, og når det lykkedes i kampene, kan han hæve sit niveau endnu højere, end hvor det er nu’, kom det rosende fra Gündogan inden han afslutningsvis sendte en lille stikpille til den unge Real Madrid stjerne, Vinicius Jr.

’Jeg ved godt, at nogen ser Vinicius’ opførsel som provokerende, men personligt så ser jeg dem ikke som provokation. Han er åbenlyst klar over, at når han opfører sig på en bestemt måde, så buher publikum af ham, men måske han godt kan lide at blive buhet af – det ved jeg ikke’.

Om Vinicius Jr. giver det catalanske publikum noget at buhe af, og om Ilkay Gündogan formår at skabe den nødvendige ro på midtbanen, får vi alt sammen svaret på, denne sæsons El Clásico fløjtes i gang i dag kl. 16.15 i Barcelona..:FORSIDE:.