fbpx
Annonce

Laporta: 'Vi overvejer at kræve El Clásico omspillet'

FCBARCELONA.DK - 22.04.24

 


Barca blev med stor sandsynlighed snydt for en scoring i søndagens Clásico og det har klubpræsident Joan Laporta ikke tænkt sig at lade passere uden videre. I en officiel udmelding afviser han ikke at kræve kampen omspillet.

Det var ved stillingen 1-1 i første halvleg at VAR afgjorde, at bolden ikke var over stregen efter en afslutning af Lamine Yamal. La Liga har ikke målteknologi og tv-billederne viste ikke episoden fra en god vinkel. Senere er der kommet en video frem der viser, at bolden med stor sikkerhed er over stregen.

Nu er Joan Laporta kommet med en skarp reaktion på episoden, som han mener påvirkede kampens udfald.

Artiklen fortsætter under annoncen


'Hej alle Barca-fans og andre tilhængere af fodbold. Som præsident for FC Barcelona, vil jeg gerne udtrykke vores utilfredshed med, at det dagen efter verdens største klubkamp, er en dårlig brug af VAR der tager agendaen. Som I ved, har jeg aldrig været fortaler for VAR, for med den måde det håndteres på, tager man spontaniteten ud af fodbold. Men jeg går ind for, at når man nu har det, så skal det altid bruges til at undgå fejl, der kan medføre uretfærdige beslutninger' indleder han.

'Vi forstår at det er svært at være dommer, men det er netop derfor man har værktøjer som VAR, der skal gøre turneringen retfærdig og ikke omvendt. I går var der flere tvivlsomme situationer, men specielt én som kunne have ændret resultatet af kampen. Jeg refererer til Lamines spøgelsesmål. Som klub ønsker vi sikkerhed for hvad der skete og derfor har vi bedt dommernes tekniske komité og det spanske fodboldforbund om, at de skaffer alle de billeder og lyd der er fra situationen' fortsætter Barca-præsidenten.

'Når denne dokumentation er analyseret af vores klub, og hvis klubben mener der er sket en fejl i vurderingen af situationen, vil vi tage alle relevante initiativer for at få ændret det, uden at afvise, at bringe det for en domstol, hvis det bliver nødvendigt. Hvis det bliver bekræftet, at det var et legalt mål, vil vi gå endnu videre og vi afviser ikke, at kræve kampen spillet om, ligesom det er sket i en anden europæisk kamp på grund af en fejl af VAR' sagde Laporta videre.

'Til sidst ønsker jeg at understrege, at selvom vi fokuserer på denne konkrete aktion, er vi også uenige i flere andre aktioner i løbet af kampen, der kunne være konsulteret af VAR, men hvor man helt uforståeligt ikke brugte dette værktøj' afsluttede Laporta.

laporta31F

// El Clásico // Joan Laporta
.:FORSIDE:.